Andi Miron

Eforie, Hiroshima '45

Pe langa Costinesti intamplarea a facut sa poposesc anul acesta si la Eforie... Sud, dupa care urmeaza Mamaia. Pana acum nu am mai fost niciodata in Eforie si am zis sa incerc, mergand cu premiza ca nu strica sa mai schimb aerul. Ei bine, l-am schimbat, dar gresit. Fiind in zona in proportie de 90% vile, m-am cazat la una de 3 stele. Camera e ok, facand abstractie de usile rupte la cabina de dus si la apa calda care era mai degraba calduta, precum apa de ploaie.

Dupa cum bine stim, pe vremuri, in anii '70, '80, poate chiar '90 Eforie Nord si Sud erau erau in top, in momentul de fata amandoua ramanand niste paraseli, Eforie Nord iesind in fata totusi cu cateva constructii noi. Totul arata in mare, mai degraba ca dupa un cataclism.
 Am trecut si prin Eforie Nord. Intradevar e mai mare, cu mai multe buticuri, mai multe restaurante cantine, etc. in schimb Eforie Sud puncteaza la capitolul cocalari, specimene de genul asta, mizerie si caini comunitari cat cuprinde.

Modalitatile de distractie pe timp de noapte nu prea sunt... Te poti multumi doar doua cluburi nerenovate de pe vremea lui Ceausescu (cu pereti crapati si plini de mucegai la vechiul Cazino) in care muzica difuzata era preponderent  Puya & Florinel Salam; doua saltele pentru copii mici, o sala cu mese de biliard si un karting improvizat, cu o pista de 2x2. Stingerea se da pe la 00.00, dupa care decizi: vizitezi alta statiune (in caz ca ai masina proprie) sau treci la somn. Oameni putini, lume multa, pentru ca suntem in august, in plin sezon estival.

Trotuarele si bordurile arata ca prospat bombardate, plajele sunt a naibii de mici, stradutele sunt slab iluminate, iar altele deloc. Trecerea de la strada principala pana la plaja e deplorabila, existand doar doua cai de acces omenesti, adica doua randuri de trepte, iar restul e  nimic altceva decat deal... Daca e sa vorbim de restaurante, acestea sunt inexistente. Doua-trei cantine, trei-patru fast-fooduri si cam atat. Partea buna este ca totul e low cost. Intradevar, lumea din Eforie e mai modesta, poate mult prea modesta in comparatie cu cea din Mamaia. In maxim jumatate de ora vizitezi statiunea la pas, cap-coada... Lasand la o parte faptul ca n-am sa mai pasesc niciodata in Eforie (fie ca e Nord, Sud, Vest, Est, etc.), pentru mine personal Mamaia ramane in continuare cea mai titrata si mai luxoasa statiune, iar Costinestiul, statinea tineretului,  in care nu se doarme.

Toate acestea fiind spuse, NU va recomand o vacanta in Eforie Sud, iar daca doriti sa va indreptati catre o tara straina e perfect. Previziune pentru urmatorii zece ani: Eforie Sud va deveni statiune pentru nudsti, daca nu va cadea totul dupa un prim cutremur.

Voi reveni cu poze.

UPDATE: Niciun chiosc, magazin, butic, alimentara nu are casa de marcat.

3 comentarii

n-am avut ocazia anul asta sa merg la mare si nici nu cred ca voi avea...asta e, poate la anu'

Reply

Te duci la Constanta mai bine :D sau Costinesti !!

Reply

@AlexiCa: Costinesti e cea mai tare!

Reply

Trimiteți un comentariu