Andi Miron

Jocul in doua viteze...


Aseara am avut parte de cinci meciuri disputate, cu cinci echipe romanesti din prima mansa a calificarii in Europa League. Dintre cele cinci, patru dintre ele pornesc cu sanse reale de calificare in a doua mansa. Rapidul a batut acasa la o echipa de polonezi (nu-mi mai incarc memoria cu numele ei), Steaua a invins, Vasluiul a castigat de asemenea. Dinamo si Gaz Metan au pierdut, dar in retur bate Dinamo si se califica, zic eu...

Am vazut meciul stelistilor si al vasluienilor. Vaslui a invins poate cel mai greu adversar facand comparatie cu cei ai celorlalte echipe romanesti si mai mult de atat, cu un lot de 16 oameni, dintre care 6-7 absenti din primul 11. Tot respectul! Steaua a invins o echipa batuta de soarta din Bulgaria, TSKA Sofia, dar parca mai batuta de soarta a parut Steaua, desi a castigat. Nu, nu am jucat ''tiki-taka''. Jocul practicat de stelisti a fost unul mizerabil; acelasi joc batranesc, greoi, binecunoscut de altfel... Doar intr-o singura repriza a contat Steaua, in care echipa lui Becali a condus pana la pauza cu 1-0. Dupa pauza stelistii s-au baricadat in aparare ca niste romani autentici. Ne-am aparat, iar bulgarii au inceput sa lege din ce in ce mai multe pase, avand din ce in ce mai multe faze, dar n-au inscris. Meciul s-a incheiat cu 2-0 dupa un gol pe final de meci al Stelei la panarama.

Desi cei mai slabi jucatori ai lui Becali au fost Tanase si Latovlevici, ''critici sportivi'' spun urmatoarele: ''Tatu, Tanase si Latovlevici au jucat exceptional''. Tatu nu, nu a jucat exceptional. A jucat slab, desi a marcat. Dodel nu stie sa dea nici macar o banala pasa scurta sau o centrare, nu mai zic de dribling; cat despre Latovlevici, Berezunsky la tocat mai tot meciul. Bulgarii au intradevar un fotbal mai slab ca al nostru, chiar daca pare foarte greu de crezut ca exista prosti mai prosti ca noi. Desi au un fotbal mai modest, au 3-4 jucatori de clasa, jucatori care fac diferenta si de la care ai nostri ar avea multe de invatat si ma refer la fotbalisti de'al de Tanase, Radut sau Bicfalvi.

Sa privim partea buna: Banel e unic!

2 comentarii

Mi-a placut jocul Stelei aseara !!

Reply

@AlexiCa: si de Dodel...

Reply

Trimiteți un comentariu