Andi Miron

Se intampla in fiecare zi

Indiferent de oras, zona, cartier e acelasi lucru. Nici nu ies bine din scara blocului si e cat pe ce sa calc intr-un rahat; sunt la semafor, traversez, urc pe trotuar si ghici ce: rahat din nou.

Pentru treaba asta, teoretic, ar trebui sa se foloseasca sacii menajeri, de altfel pusi la dispozitie taranoilor de catre primarie. In Bucuresti, in Herastrau de exeplu sacii dispar necontenit de parca ar tine de foame. E bataie mai mare pe ei decat la ulei si zahar moca. Fara nicio jena, amarastenii capitalei pun mana pe cutia unde se afla sacii, trag tot sulul si pleaca linistiti in continuare in drumul lor. Culmea e ca treaba asta se intampla in vazul tuturor trecatorilor. Asta nu-i scuza pe jegosii care ies la plimbare cu potaile si nu strang dupa ele. Daca nu exista saci in care sa pui rahatul, ia-l, indiferent cu ce: cu servetelul, cu mana, cu gura, etc.

Am ajuns intr-un stadiu in care romanasii nu pot fi educati decat cu forta, lasand la o parte faptul ca nu exista simtire si ma refer si la samantarii de la fiecare colt de strada si de pe stadioane, la retarzii care se fac ca nu nimeresc cosul de gunoi si lista poate continua... Dar de cine sa fie educati cu forta? Toretic de politie, dar avem justitie? Eu nu cred si de aici intram in alt subiect.

Trimiteți un comentariu