Andi Miron

Fotbalul nu se joaca printre randuri de cartofi

Fotbalul se joaca cu 22 de jucatori pe teren, 11 de o parte, 11 de cealalta. In aceasta seara, Romania a jucat in 12, cel de-al doisprezecelea jucator al Romaniei fiind galeria, suporterii care le-au fost alaturi jucatorilor romani din teren. Si totusi in zadar...

Am jucat mai bine ca deobicei insa nu indeajuns ca sa invingem. Am jucat doar niste mingi bajbaite care poate, poate ajung la Marica; nu am construit, in ciuda ''mijlocasilor de creatie'' ca Dodel si Cocis. Intr-un final am dat-o la pace cu francezii, la fel ca si in ultimele trei meciuri in care ne-am intalnit cu ''cocosul galic'' in mandatul lui Piturca la nationala.

Ce a castigat Romania dupa meciul din aceasta seara: trei jucatori pentru nationala: Matel, Luchin, Chiriches. Calificarea nu trebuia fortata pe final de campanie, sperand in acelasi timp ba ca Bosnia trebuie sa piarda cu nu stiu cine, ba ca Belarus nu trebuie sa marcheze 1,5 goluri pe meci. Romania nu trebuia sa clacheze cu Albania si cu Belarus in primul rand, cat despre Piti, acesta a castigat un egal cu Franta in palmaresul sau de care sustinatorii nationalei, suporterii nu aveau nevoie.

Cat despre gazon, confirma ca este o inventie pur romaneasca, gazonul de unica folosinta, fiind de altfel cel mai puternic adversar atat pentru noi, cat si pentru francezi. In primele cinci minute joc incepeau deja sa iasa cartofii, morcovul si telina la iveala. Pe final de meci, gazonul a aratat ca niste galerii de cartite, motiv pentru care se pasa ca la fotbal pe plaja (stiti cum, cu piciorul sub minge). Foarte tare. Daca ploua, cum arata oare gazonul dupa meci?? Trebuia lipit oare inainte cu Super-glue? Poate ca da, dar ganditi-va ca in Anglia, gazonul marilor echipe ca Manchester, Chelsea, Arsenal si nu numai, ploua in fiecare zi si cu toate astea, terenul de joc arata impecabil.

S-a huiduit tot meciul, pe bun drept! Atat pentru stilul, viziunea de joc de amarastean a lui Piti, cat si a conditiilor deplorabile de joc puse la dispozitie. 

Concluzia: Franta a jucat prost, Romania a jucat prost, in niste conditii si mai proaste.

Ce ne mai ramane de facut??? Bineinteles, speram... ca deobicei. Speram intr-o viitoare campanie de calificare la un urmator Campionat Mondial.

1 comentarii:

Parerea mea este ca au lipsit jucatori buni precum Torje sau Mutu sau Chivu sau Sapunaru care cred eu ca ajutau echipa !! Nu cred ca gazonul a fost o problema, pentru ca daca era intr-adevar o problema care ii impiedica pe jucatori sa joace, arbitrul oprea meciul, ceea nu ce nu s-a intamplat.

Reply

Trimiteți un comentariu