Andi Miron

Sa stabilim de ce Halloween-ul...

Unii sarbatoresc Halloweenul, adica majoritatea, altii Sfantul Andrei, altii nici una, nici alta. Deseori, multi ''patrioti convinsi'' revin cu replica: ''Da eu de ce sa ma maschez de Halloween, cand avem sarbatorile noastre?'' Ba, oare de ce?

Pentru ca odata ce avem niste sarbatori 100% romanesti  (fac referire si la Dragobete) si nu stim sa le promovam, sa facem ca romanii sa sarbatoasca 100% romaneste este normal ca la un moment dat sa te scarbesti de asazisele sarbatori populare si sa te agati usor, usor  de cele din strainatate care au un anumit blazon si sunt tratate si sarbatorite asa cum se cuvine.

Americanii au facut ca ''Valentine's Day'' si ''Halloween-ul'' sa devina sarbatori de referinta pe tot globul si probabil, in urmatorii ani vom sarbatori in Romania chiar si ''Thanksgiving Day'' daca se va insista pe astfel de sarbatori preluate din stainatate, presarate cu publicitate masiva, ceea ce nu s-a remarcat de exemplu in cazul Dragobetelui si a celorlalte sarbatori romanesti. Daca romanasii faceau din Sfantul Andrei o chestie faina, ce presupunea altceva in afara de pusul usturoiului sub perna, poate chiar era preluata de altii

Concluzia: fara originalitate si promovare toate sarbatorile originale romanesti vor disparea in cel mai scurt timp. Sincer, ce dracu' se face de Sfantul Andrei in afara de faza cu usturoiul???

Ca tot e maine Halloween-ul, va pregatesc maine o surpriza pe blog.

Trimiteți un comentariu