Andi Miron

Va plac filmele ''handycam''?

Filmele handycam sau cele care dau senzatia ca sunt filmate de amatori, fara a le adapta ulterior unui studio au devenit un trend extrem de popular in ultimii ani, in cinematografia hollywoodiana si nu numai, astfel ca sunt alte tari ce nu s-au sfiit sa adopte genul.
Camera miscata (shaky camera) sau camera tinuta in mana (camera held), reprezinta o tehnica cinematografica unde imaginile stabile sunt in mod intentionat, dispersate. Camera este tinuta in mana sau se da senzatia ca este astfel utilizata, tehnica putand fi atribuita documentarului specific “cinema- verite“.

Productiile hand-held camera au  debutat inca din anii ’60 in unele lung metraje, insa odata cu “The Blair Witch Projectdin 1999 s-a trecut la un alt nivel. Filmul a fost filmat in totalitate in stilul shaky-cam pentru a-l face sa arate ca material de camera recuperat (found footage). Acest gen a prins cel mai bine peliculelor horror, mare parte a secventelor fiind prezentate ca fiind imagini recuperate, lasate in urma de protagonistii morti. Exista si genul mockumentary, acel tip de film, unde intamplari fictive sunt prezentate intr-un stil documentar. scrie FilmeTari.com .

Am vazut cateva filme misto de genul asta, insa nu toate merita vazute. In mare, filmele horror sunt realizate ''handycam'' si pot enumera pe cele mai cunoscute dintre cele mai recente: ''Paranormal Activity'', o mare, mare, mare pierdere de timp; seria ''REC'' merita vazuta obligatoriu si preferatul meu, ''Diary of the Dead'', film pe care l-am vazut la tv acum aproximativ doi ani.
In concluzie, pentru amatorii filmelor handycam ce se caracterizeaza prin suspansul ridicat, va recomand seria REC si Diary of the Dead, ca tot este weekend. Vizionare placuta!

Trimiteți un comentariu