Andi Miron

Romanii sunt speciali

Numarul cautarilor in Google ce incep cu ''romanii sunt'', cele mai frecvente, cele mai accesate nu suna deloc bine. Nici pentru englezi, francezi, americani sau italieni, cautarile privitoare la adresa romanilor nu sunt deloc ok.

Pentru ca cei de la ciocolata ROM sunt creativi si mereu originali, revin cu un proiect ce are ca scop ''curatarea' imaginii romanilor, totodata a Romaniei, cel putin pe Google. Initiativa merita sustinuta si promovata, campania urmand sa se deruleze pana pe data 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Un cadou frumos ar fi ca Google sa indexeze cat mai multe cautari/accesari pozitive, de care sa ne putem mandri.

Cu toate astea, de la o schimbare a unor simple date de pe internet si a realitatii este o diferenta. Sunt romanii destepti? Da, sunt destepti, indiferent de perspectiva din care privim aceasta afirmatie. Pentru ca o societate sa mearga cum trebuie nu pot exista numai inteligenti. Nu toti sunt inteligenti, dar in mare, oamenii de valoare pe care ii are Romania confirma (vezi pe site). Pe langa faptul ca nu toti sunt inteligenti, ceea ce si este normal, consider ca primordiala este civilizatia, civilatie ce include respectul fata de alte persoane, respectarea curateniei de care ducem cu desavarsire lipsa si asta o pot confirma mizerabilii din diferitele etnii mult prea bine cunoscute din Bucuresti si nu numai.

Nu putem schimba perceptia strainilor despre romani, cat timp ceea ce cred se bazeaza pe fapte reale. Certamente, unica sansa de schimbare a imaginii dezolante a romanilor, peste hotare trebuie facuta cu o schimbare in comportament, dupa care Google va avea grija.
Facand referire la rezultatele ''romanians are scum'', Google nu da erori. Daca va afisa ''romanii sunt civilizati'', doar Google va confirma acest lucru, nu si realitatea.

Ideea nu e sa ne mintim pe noi insine, ci de a forma o identitate colectiva conforma cu imaginea pe care o transmitem.

Ceva realist ar putea suna: ''romanii sunt ingeniosi'', ''temerari'' si luand in calcul zestrea nativa, ''oameni frumosi'.

Trimiteți un comentariu