Andi Miron

Salonul European de Banda Desenata 2011

Salonul European de Banda Desenata se afla la editia a II-a. A fost deschis publicului din data de 3 noiembrie si mai paote fi vizitat pana pe 20. Sunt peste 15 expozitii internationale participante la ateliere de creatie, la intalniri si discutii cu artisti apreciati din Belgia (capitala europeana a benzilor desenate), Cehia, Franta, Germania, Grecia, Romania, Portugalia, Ungaria.

Poate nu stiati, lucru pe care l-am aflat odata cu participarea la acest eveniment, ca in Belgia francofona, banda desenata este cea de-a doua arta si ca jumatate din cartile editate sau produse in Belgia, sunt albume BD. Dar despre banda desenata romaneasca? O cantitate neglijabila, desi exista talent.

Mie unul, tot creatiile romanesti mi-au placut cel mai mult. Nu au lipsit creatiile marca Revista Comics, Smoking Cool Cat si multe altele, absolut senzationale.

Intrarea este libera, merita vizitat mai ales daca va aflati prin zona centrala a Bucurestiului. Mai multe detalii despre eveniment, si programul activitatilor ce se vor desfasura pe parcursul zilelor urmatoare, click aici. Mai jos aveti cateva fotografii de la fata locului:

Afisul evenimentului:

Trimiteți un comentariu