Andi Miron

2012, de 12 ori mai mult sport

In primul rand tin sa va urez traditionalul ''La multi ani''. Pe langa asta, GSP a realizat un articol cu cele mai importante evenimente sportive, transmise bineinteles si la tv. Anul 2012 va inseamna mult pentru sportul romanesc: box, fotbal, handbal si nu numai. De asemenea, gazduirea finalei Europa League la Bucuresti, pe National Arena poate promova imaginea tarii, insa totul depinde in ce sens, totul depinzand de multe aspecte, principalul fiind organizarea, buna sau proasta.

1. FINALA EUROPA LEAGUE
Pe 9 mai 2012, Arena Naţională din Bucureşti va găzdui ultimul act al Europa League, fostă Cupa UEFA. Este cel mai mare eveniment sportiv organizat de România după Universiada din 1981. Peste 50.000 de turişti vor vizita în aceea perioadă Bucureştiul şi cu siguranţă spectacolul fotbalistic va fi unul pe măsură. Cu o singură echipă românească în 16-imi-le Europa League, fanii fotbalului de la noi, speră ca Steaua să ajungă cît mai sus, şi, dacă se poate, să se oprească în finala de pe Naţional Arena.

2. JOCURILE OLIMPICE
Între 27 iulie şi 13 august, la Londra se va desfăşura cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice moderne, cea mai importantă competiţie a planetei. România va fi reprezentată de o delegaţie de peste 60 de sportivi şi mizează pe 10 medalii. Cu această ocazie Londra va deveni primul oraş din istoria modernă care va organiza Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după cele din 1908 şi 1948.

3. CAMPIONATUL EUROPEAN
Fără România la ediţia din acest an, Campionatul European de Fotbal va fi cel de-al 14 campionat organizat pentru echipele naţionale de fotbal. Polonia şi Ucraina vor fi ţările gazdă ale turneului final, programat pentru vara lui 2012, între 9 iunie şi 1 iulie. Vor fi 31 de partide, în urma cărora vom afla noua Regină a Europei! În acest moment titlu se află în vitrina Spaniei.
GRUPA A: Polonia, Grecia,Rusia, Cehia
GRUPA B: Olanda, Danamarca, Germania, Portugalia
GRUPA C: Spania, Italia, Irlanda, Croaţia
GRUPA D: Ucraina, Suedia, Franţa, Anglia

4. BRD NĂSTASE - ŢIRIAC TROPHY
Ca urmare a deciziei ATP de a scurta sezonul competiţional, perioada de desfaşurare a BRD Năstase - Ţiriac Trophy va coincide cu debutul din aprilie al turneelor pe zgură. Programat cu o lună înainte de Roland Garros, în perioada 21-29 aprilie, ediţia din acest an a turneului are şanse mari de a atrage jucători importanţi din circuitul profesionist, care se vor îndrepta de aici către cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

5. LUCIAN BUTE ÎŞI APĂRĂ DIN NOU TITLUL MONDIAL LA BOX
După un an în care a reuşit să-şi apere cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute îşi doreşte ca 2012 să fie cel puţin la fel de bogat. Pentru 2012, oficialii clubului Interbox se află în negociere pentru două meciuri cu Carl Froch. Pe lista acestora se mai află şi Mikkel Kessler, iar ca o plan B este luat în calcul şi Bernard Hopkins. Dacă se va ajunge la o înţelegere, cea de-a doua confruntare cu Froch, din august, ar urma să se desfăşoare în aer liber, la Nottingham (Anglia).

6. LIGA CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ
După ce în 2010, Oltchim Râmnicu Vîlcea a pierdut finala Ligii Campionilor la handbal feminin în faţa celor de la Viborg, în 2012, fetele antrenate de Radu Voina speră să ajungă din nou în finala Ligii şi să o cîştige de această dată. Primul meci al galacticelor va avea loc pe 11 sau 12 februarie la Rîmnicu Vîlcea împotriva celor din Metz (Franţa). Din grupa a II-a principală mai fac parte formaţiile Buducnost (Muntenegru) şi RK Krim Mercator (Slovenia).
Programul partidelor din grupele principale:
Meciul 1: 4/5 februarie
Meciul 2: 11/12 februarie
Meciul 3: 18/19 februarie
Meciul 4: 25/26 februarie
Meciul 5: 3/4 martie
Meciul 6: 10/11 martie

7.TURNEUL CELOR 6 NAŢIUNI
Turneul celor 6 naţiuni este o competiţie de rugby disputată anual între echipele de rugby ale Angliei, Franţei, Irlandei, Italiei, Scoţiei şi a Ţării Galilor. Este urmaşul Turneului celor cinci naţiuni, la care nu a participat Italia, acesta la rîndul lui fiind urmat Turneului celor patru naţiuni care începînd din 1882-1883 opunea echipele britanice. Franţa s-a alăturat turneului în 1910 iar Italia s-a alăturat în anul 2000.Turneul va începe pe 4 februarie cu meciurile Franţa - Italia şi Scoţia - Anglia şi se va încheia la mijlocul lunii martie.

8.TURUL FRANŢEI
Startul celei de-a 99-a ediţie a celei mai importante competiţii din ciclism se va da în Belgia, pe 30 iunie, iar finalul va avea loc la Paris pe 22 iulie. Principala noutate a următorului tur din Marea Buclă o reprezintă creşterea numărului de probe contraconometru. Vor fi trei astfel de etape pe o distanţă de aproape 100 de kilometri.Cicliştii vor străbate 3479 de kilometri prin Belgia, nordul Franţei, Normandia şi Lorena.

9. CAMPIONATUL EUROPEAN DE TENIS DE MASĂ
Romania a pierdut finala Campionatului European de tenis de masa feminin din 2011, fiind invinsă de reprezentativa Olandei, scor 0-3. Aceasta este cea de-a doua finală consecutivă de Campionat European pierdută de Romania cu Olanda, dupa cea din 2010! În 2012, Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Bernadette Szocs vor încerca să cucerească medalia de aur, la Europeanul care va avea loc la Herning (Danemarca) în perioada 17-21 octombrie.

10. CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ
A 10-a ediţie a Campionatului European de Handbal Feminin se va desfăşura în Norvegia, în perioada 03-16 decembrie. În 2010, atunci cînd naţionala noastră a reuşit să cîştige medalia de bronz, a fost primul Campionat European găzduit de două ţări, Danamera şi Norvegia. Clasamentul ultimului turneu final european a fost Norvegia, Suedia şi România.

11. FORMULA 1
Sebastian Vettel este cel mai tînar campion din istoria Marelui Circ, după ce a reuşit timp de doi ani consecutiv să se impună, cucerind titlul din 2010, dar şi pe cel din 2012. În 2012, startul spre titlu de campion se va da în luna martie cu Marele Premiu al Australiei pe 18 martie la Melbourne, urmat la doar o săptămînă de Marele Premiul al Malaieziei de la Kuala Lumpur, pe 25 martie.

12. PRELIMINARIILE CAMPIONATULUI MONDIAL DIN BRAZILIA
"Tricolorii" încep preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia din 2014. Primul meci oficial pentru această campanie de calificare va avea loc pe 7 septembrie împotriva Estoniei. România face parte din Grupa D alături de echipele naţionale din Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra.
Programul meciurilor în 2012
07 septembrie Estonia - România
11 septembrie România - Andorra
12 octombrie Turcia - România
16 octombrie România - Olanda

1 comentarii:

BRD Nastase Tiriac Trophy schedule, order of play and results. Bookmark and follow us for regular updates
BRD Nastase Tiriac Trophy 2012 Results

Reply

Trimiteți un comentariu