Andi Miron

Anti - ACTA

Site-urile europene de torrente vor fi ingropate, iar reprezentantii industriilor muzicala si de film vor putea cere direct furnizorilor de internet date referitoare la clientii care descarca fisiere pirat, fara sa fie nevoie de mandate ale judecatorilor.
Acest lucru se va intampla ca urmare a unui tratat semnat ieri de tara noastra impreuna cu celelalte state ale Uniunii Europene. ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) sau Tratatul Comercial Anti-Contrafacere este un document comercial propus ca raspuns la „cresterea globala a comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate de copyright”. El a fost semnat in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Japonia.
ACTA ar putea avea un impact mai puternic decat celebrul SOPA al americanilor, despre care se spune ca va ingropa site-urile de file-sharing.

Concret, tratatul semnat de tara noastra, vorbeste despre protejarea drepturilor de autor si ar duce atat la eliminarea site-urilor care permit descarcarea de continut ilegal, cat si la sanctionarea celor care beneficiaza de pe urma filmelor sau muzicii piratate.
Pentru ca tratatul sa intre in vigoare, el trebuie ratificat de parlamentele statelor semnatare, dar si de Parlamentul European, care il va dezbate in prima jumatate a acestui an. scrie Yoda

Conform ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement), ISP si site-urile vor avea mai multa putere de a urmari ceea ce facem online, in timp ce autoritatile le vor forta sa ofere informatii si sa raporteze descarcarile, totul in numele protectiei drepturilor de autor.

Ceea ce va urma, in cazul in care se va aproba in Romania ACTA, reiese ca: adio filme moca. Cumparam DVD-uri, daca nu ai DVD Player iti cumperi, plus ca magazinele de inchirieri DVD-uri ne pot sta la dispozitie de acum in colo, automat apar si colectionarii. Anii '90. ACTA nu inseamna numai anti-piraterie.
Pe langa asta, ACTA presupune ca orice paduche de la orice paduche de la RCS poate sa-mi poata accesa datele personale. Hackerii Anonymus explica mai bine ce este ACTA, consecintele acesteia si mai mult de atat, abuzurile privitoare la drepturile oamenilor.

Daca esti si tu impotriva, click aici.Trimiteți un comentariu