Andi Miron

Argumentul care ii poate scoate


De la asazisii jurnalisti, analisti, pana la bloggeri... Martalogii lui Basescu riposteaza cu afirmatii cretine referitoare la protestul de astazi ce a izbucnit intr-o bataie dintr-o parte a protestatarilor contra jandarmilor. Cealalta parte a protestatarilor prefera sa stea in Piata Universitatii, cu un comportament pasnic, sub indemnul ''fara violenta''.

Marele cacat de la Basescu pe care il mananca jurnalistii si bloggerii este afirmatia ce sustine faptul ca suporterii sunt responsabilii pentru bataile de pe strazile Bucurestiului, ''huliganii''. E un mod de a considera miscarile protestatare dept diste derapaje , un mod de a duce in desuitudine un fapt de necontestat: indignarea colectiva.

Fie ca multimea se manifesta pasnic sau violent, realitatea este aceeasi: multimea nu este omoogena, ''dinamovistii'' nu sunt dinamovisti, ''stelistii'' nu sunt stelisti, sunt protestatari, oameni revoltati cu un scop solidar, scop comun cu al tuturor romanilor (ne)pupinbasisti, destituirea actualei puteri.

Trimiteți un comentariu