Andi Miron

A fost vreun miting azi?

Protestul la norma, o inventie pur romaneasca. Totul a durat cateva ore, in mare romanasii au fost linistiti, la fel ca si pana acum: nicio incaierare, nicio piatra aruncata, niciun ochi de-al lui Basescu pe jos. Pasnici ca intotdeauna, bugetarii nu au incercat sa devasteze sediul din Modrogani, ci mai degraba o mascarada de dragul televiziunii, in fata la Cotroceni. Nemultumitii au plecat la fel cum au si venit. Pe langa asta, numarul lor nu a depasit numarul suporterilor din galeria peluzei Catalin Haldan. 

Nu au fost mai mult de 1000, insa jurnalismul tipic romanesc si-a spus din nou cuvantul. Analistii de la Realitatea si RTV anuntau  1 500 de participanti la miting, Antena 3 2 000 si bineinteles, OTV 4 000. OTV-ul nu se ia in considerare, dar pentru amuzamentul tuturor, trebuia sa precizez. La randul lor, pupinbasistii de pe TVR Info, mereu la datorie.

Protestele vor continua zilele urmatoare la fel ca si cele din 2008 incoace, iar luni, toata lumea se va duce la munca ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Probabil ca sambata va fi zi de o noua zi de proteste, si totul va decurge dupa premisa:

''Maine la aceeasi ora, terminam repede.''

Trimiteți un comentariu