Andi Miron

Ce facem cand nu iesim in strada

In cazul unui protest, sau in cel mai rau caz, o greva generala, fiecare vrea sa atraga atentia cat mai mult posibil si nu de a lua masuri concrete. De exemplu, odata cu fiecare val de proteste apar si ''protestatarii kamikaze'', acei ''ciumpalaci'' care in loc sa iasa in strada, sa fie alaturi de ceilalti oameni ce militeaza pentru drepturile lor si nu numai, fac ori ''greva foamei'', ori se mai trezeste vreun idiot sa intre in Parlament sa se arunce in cap.

Mi se pare chestie de o nesimtire crasa, plus de asta, un act de lasitate foarte mare. Ma leg de acest subiect pentru ca zilele precedente, un bou val de oameni au intrat in greva foamei.

Sa dam putin timpul inapoi: In 2010, o persoana s-a aruncat de la balcon, in Camera Deputatilor, strigand ''Pentru tine Boc, ati luat drepturile copiilor!''. Idiotul asta a fost un las, era cat pe ce sa ramana paralizat, sau chiar sa moara. Nu a fost un erou. Era erou daca ii lua gatul lui Basescu (se accepta si Boc sau Udrea), dupa care intra putin la racoare. Mai mult, poporul era de partea sa, ramanand astfel un erou. Acum, nimeni nu stie cine este, pe nimeni nu intereseaza care este numele sau, insa se stie de idiotul care a sarit in cap la Parlament.


Greva foamei a devenit un trend. Exemple sunt prea multe. Ideea este ca, daca vrei s-o faci pe eroul, nu-ti fa rau tie, fa-i rau celuia care te-a adus in situatia in care esti... Asta daca intradevar vrei o schimbare si nu se rezolva cu vorba buna, sau simplele mitinguri. ''Puterea e de obicei luata si nu data.'' Edward Murphy


Toate protestele si cam tot ceea ce s-a intamplat in ultima vreme in Romania, datorate crizei economice imi dau senzatia ca romanii il cred pe Basescu vreun Fuego care sa le planga de mila cumva fraierilor.

Total gresit! Ideea este ca: nimeni nu-i interesat ca faci tu greva foamei sau nu, ca mori de foame sau nu. Intr-un final iti dai seama ca degeaba refuzi sa mananci, dupa care vezi ca ceea ce ai facut, nu a fost decat un bun subiect de presa si cam atat. Si nu, n-ai fost interesant deloc.

Trimiteți un comentariu