Andi Miron

Reclamele la Super Bowl 2012

Cand e vorba de cash, finala Cupei Mondiale de Fotbal (sau soccer la americani), este mic copil. Daca este America, sa fie Fotbal American, sau NFL! Cei mai multi banuti din fotbalul american vin odata cu Super Bowl, eveniment ce a avut loc anul acesta ieri. Se zvoneste cum ca un spot de 30 de secunde ar consta in jur de 3,5 milioane de dolari. Oare cam cam cat fura Basescu/luna? Se investesc multi bani in organizarea show-ului, insa castigul este cu mult peste masura (drepturi tv, sponsori, reclame, contracte peste contracte).


Super Bowl este ceva unic, mai mult decat un eveniment sportiv, ci o traditie. Este urmarit de peste 100 de milioane de amercani in direct. Este o buna sursa de promovare si pentru pipitele care au de scos cate un bidonas pe afara, una alta. Oricine poate vorbi de Super Bowl, chiar daca nu este un fan al sportului. Ca sa vorbim si despre sportul in sine, aseara, finala i-a adus in prim'plan pe New York Giants si pe New England Patriots. Meciul s-a incheiat 21-17, pentru newyorkezi.

Am ajuns la punctul final, mai precis momentul preferat al devoratorilor de publicitate si mai ales al organizatorilor, lista competa a spoturilor publicitare pentru care s-au platit bani frumosi. Fiecare brand a incercat sa fie cat mai inovativ si mai special. Pandutzu a publicat lista cu reclamele Super Bowl 2012 pe blogul sau, care arata cam asa:
Primul sfert:
 Al doilea sfert:
 Al treilea sfert:
 Ultimul sfert:

Trimiteți un comentariu