Andi Miron

Steaua Twente 0-1. Fotbalul castiga.

fcsteaua.ro
Meciul tur din saisprezecimile Euro League dintre Steaua Bucuresti si Twente Enschede, disputat pe National Arena a fost un meci ce a confirmat nivelul scazut fotbalului romanesc, de unde si seceta de performante prin care trecem atat la echipele de club cat si la nationala. Am avut parte de un joc in care echipa mai buna s-a vazut limpede si anume Twente.

Ca sa detaliez, Twente a castigat pentru ca are mai multa valoare, adica: jucatori mai valorosi, antrenor super-titrat, joaca intr-un campionat puternic, investesc bani multi in jucatori de calitate, investesc in tinere talente, iar scouterii sunt pusi la treaba.

Romania spera mereu intr-o minune si daca vesnic speram in minuni, minuni visam. Nu intamplator lotul olandezilor este de doua ori mai scump.

Tactic vorbind, Steaua a inceput cu Tatarusanu in poarta; pe linia de fund Dananae, Geraldo Alves, Chiriches, Brandan; la mijloc Rusescu, Prepelita, Bicfalvi, Cristi Tanase; in atac Leandro Tatu si Nikolic. Ilie Stan a inceput cu o veriga slaba in teren si anume Dananae, fundas pozitionat in aripa dreapta, pe partea lui Ola John, jucator ce l-a scos total din joc pe roman. La pauza a intrat Martinovic, iar lucrurile s-au mai calmat. Chiriches si-a facut bine meseria, Luuk De Jong nu a miscat. Stan a preferat sa joace 4-4-2, formula ce include doi mijlocasi centrali, introducandu-i pe Prepelita (inlocuitorul lui Bourceanu) si Bicfalvi in teren, astfel retragandu-l pe Brandan fundas stanga, Latovlevici iesind din schema. Mare greseala!

Jucatorul de clasa al Stelei, Leandro Tatu s-a remarcat, patrunzand in defensiva fragila a olandezilor de mai multe ori, insa nereusind o finalizare in poarta aparata de bulgarul Mihailov.


Twente a inceput cu Mihailov in poarta; in aparare Cornelisse, Wisgerhof, Douglas Costa, Rosales; la mijloc Leroy Fer, Brama si Willem Janssen; in atac Chadli, Luuk De jong si Ola John.

Olandezii au avut doua absente: Tiendalli, fundas stanga si veteranul Denny Landzaat.

Concluzii:

#1 Romania nu are nicio echipa de Europa League.
#2 Calificarea se joaca la Twente acasa, unde Steaua porneste cu sanse infime.

Trimiteți un comentariu