Andi Miron

Vitali Klitschko vs Dereck Chisora, meci de box profesionist

Meciul dintre Vitali Klitschko si Dereck Chisora s-a incheiat cu victoria ucraineanului, pastrandu-si astfel titlul WBC. Dupa meci, inaintea conferintei de presa bataia a continuat, insa Chisora si David Haye, care au avut un schimb de replici inaintea meciului. S-a lasat cu multi pumni, in altercatie fiind implicati Haye, antrenorul acestuia, Chisora, antrenorul sau de asemenea.

Mi-a placut Chisora, tupeul sau, nu si comportamentul nesportiv. Cu gesturile sale a reusit sa-si intimideze adversarul, insa asta nu a fost de ajuns. Spre deosebire de Haye, care a pierdut centura in fata fratelui lui Vitali, Wladimir (mai tanar cu 4 ani) englezul Haye nu a facut decat show inaintea meciului. Odata ce a pasit in ring, a intrat ca un iepure in cusca leului. Chisora a dovedit ca a fost cel mai incomod adversar al lui Vitali, de la omorul incasat in 2003 de la Lennox Lewis, ultimul campion adevarat in boxul profesionist, care s-a retras in glorie.Englezul Chisora a pierdut la punte; a fost agresiv, a tabarat efectiv peste Klitschko insa stilul mult prea incomod al ucrainealului a facut diferenta. Cand ma gandesc la fratii Klitschko nu pot sa nu-mi aduc aminte de Semmy Schilt din K-1, sportiv care din punctul meu de vedere strica sportul, frumusetea sportului. Avea un stil urat de a lupta, batranesc, dar eficient, ceea ce si conteaza defapt pentru el, ca sportiv, nu si pentru public.

In meciul disputat aseara, in Germania am vazut un fel de maraton: Chisora fugea efectiv dupa Vitali. In calitate de campion, nu prea ii sta bine sa fuga de adversar intr-un meci pentru titlu.

Fratii Klitscho intradevar, sunt cei mai buni si asta pentru ca nu mai este boxul ce a fost candva. De exemplu, din anul 1990 pana in 2000 boxul a beneficiat la Heavyweight de boxeri ca: Mike Tyson, Evander Holyfield, Lennox Lewis, George Foreman, Frank Bruno, Riddick Bowe.

A fost un meci de box profesionist, un meci in care am vazut doi luptatori, nu unul singur.

Vitali are o varsta si probabil se gandeste si la retragere. Nu este exclus sa-si incheie cariera campion, titlul devenind astfel vacant, luptand pentru ea cel mai probabil Wladimir. Pe langa asta, ar fi interesant in viitorul apropiat un meci intre Chisora si Wladimir.

Trimiteți un comentariu