Andi Miron

Bute - Froch. Momentul adevarului.

Campion de ani buni, detinator al centurii la versiunea IBF, Lucian Bute va beneficia de adevarata recunoastere si provocare prin confruntarea cu primul adversar din super-six, englezul Carl Froch. Pana acum, pana la 32 ani, Bute a fost tinut departe de adevarata incercare a razboinicilor, miza reputatiei.

Contestat de multe voci, abia acum are sansa probei de foc in ring, prin meciul programat in luna mai. Bute este bun, insa vom afla mai precis cat de bun si asta doar cu un adversar pe masura, in cazul de fata Carl Froch. Froch nu este Roy Jones Jr, insa este, sau cel putin a stationat mult timp in super-six.

De unde si pana unde este contestat Bute.

Suntem realisti si Bute este contestat pe buna dreptate. Sunt lucruri normale pe care multi le afirma pe fapte reale. Pana la ultimul meci al lui Lucian, meci canstigat in Canada in fata lui Glen Johnson, romanul nu a mai intalnit niciun sportiv de calibru. Pe langa asta, jamaicanul este trecut de mult de 40 ani, practic aflandu-se pe final de cariera.
La categoria mijlocie, fiecare s-a batut cu fiecare. Bute cu nimeni. Afirmatii bazate strict pe statistici.

Pe scurt, Bute va inchide gura lumii daca il va bate pe englez, dupa care i se vor mai deschide mult mai multe usi, vorbind de adversari din ce in ce mai bine cotati, mai puternici, campionii de la versiuni ca WBA, WBO, WBC.

Trimiteți un comentariu