Andi Miron

Manelistii si insuccesul lor in social media

Atunci cand acesti ''jupani ai muzicii de calitate'' rostesc expresia ''fara numar'', inseamna ca este vorba de o numar cu multe zerouri. Ei bine, am analizat paginile de pe facebook a unor ''artisti consacrati'' din aceasta industrie si in ciuda promovarii foarte slabe, au parte de niste zerouri frumusele atunci cand vine vorba de like-uri pe facebook, share-uri.

Chiar apreciez (intr-un mod cat se poate de ironic) pe cei care-si recunosc preferintele in materie de muzica si nu se ascund dupa degete. Asta nu inseamna ca scapa fara a fi ironizati. De cealalta parte stau cocalarii si pitipoancele care ''like-uiesc'' pagini ai unor artisti ce produc manele electronice, fanii acestora mandrindu-se astfel ca asculta muzica ''hause'', nu manele! Manele numai asa, ocazional, o data, de doua ori... pe zi. Sau cea mai frumoasa scuza: doar la petreceri.

De ce spun manelistii ''pas'' la promovarea online?


Manelistii nu au nevoie de promovare in social media pentru simplul fapt ca sunt prea cunoscuti, iar publicul, devoratorii de manele, ii pot asculta live la han. Pentru ca nu-i asa, nicio manea nu suna mai bine decat live. Sau cine stie? Un manelist nu straluceste pe net, ci pe scena.
Coeficientul de inovatie al manelistilor este mic, dar cu siguranta vor incepe usor, usor sa inteleaga rostul retelelor de socializare.
Sincer, as vrea sa-l vad pe Florin Salam blogger. Nu de alta, dar nu ne-ar strica si noua, celor din online putin amuzament. Pentru devoratorii de manele si pentru dusmani, sunt convins ca Salam ar fi un blogger de succes. Chiar daca ar scrie altcineva in locul sau... Daca tot felul de persoane publice fade, plictisitoare, deloc interesante cum ar fi Andreea Raicu, care are blog, un manelist chiar nu poate?! Haideti ''stimabililor''...

(pamflet)

Trimiteți un comentariu