Andi Miron

De ce uniforme? De aia!

Pana in momentul de fata, in majoritatea scolilor generale din tara, uniforma este obligatorie si pana de curand, intr-o mare parte din licee. Este posibil ca de la anul, din clasele primare, pana la terminarea liceului, uniforma sa fie obligatorie in toate unitatile de invatamant de stat.

Prefer sa-i spun tinuta, nu uniforma, pentru ca din ultimul timp s-a uitat de asta. Facand abstractie de tipul institutiei, este abject un individ sa se prezinte intr-o institutie publica cu o tinuta asemeni celei din imaginea alaturata: cu blugi rupti si nu numai. Pur si simplu nu poti, asta doar daca ai simtul penibilului, nu suferi cumva de vreun retard mintal sever si iremediabil. Indiferent ca mergi la scoala, la facultate, la un workshop, pana la banca sau chiar intr-un centru comercial.

Tinutele obligatorii s-au introdus pentru ca noi, generatia din 2000 in coace si preponderent de dupa 2005, nu stim sa adoptam o tinuta decenta, cu un aspect curat si in acelasi timp si elegant. Noua lege inseamna disciplina, motiv pentru care sustin acest demers.

Trimiteți un comentariu