Andi Miron

Meritam sa gazduim finala Europa League?

Singurul lucru bun pe care l-a facut Sandu de cand este presedintele FRF este acela de a aduce finala Europa League in Romania (National Arena, in data de 9 mai). In anii precedenti, dupa aflarea vestii cum ca Romania va gazdui o finala europeana de fotbal am zis ''wow'', simultan privind acest fapt cu scepticism. Romania a reusit, insa nu in totalitate, urmand sa vedem deznodamantul, cum se vor desfasura lucrurile in ziua marei finale.

Presa si televiziuni din intreaga Europa vor fi la Bucuresti prezente si bineinteles multi suporteri straini. Cu toate astea, merita Romania sa gazduiasca un eveniment sportiv atat de mare? Bucurestiul, implicit Romania este mediatizata de UEFA, vom avea in teren jucatori ca: F. Llorente, Falcao, Diego, Muniain, A. Turan si multi altii.

Din punct de vedere fotbalistic, pe plan european si mondial, Romania nu inseamna nimic. Finala putea fi gazduita lejer si de bulgari, croati, danezi, cehi, etc. Echipele romanesti din Liga I ce pasesc in Uefa Champions League/ Europa League, presupunand ca sunt cele mai bune de la noi, sunt echipe submediocre la nivel european. Echipa nationala a Romaniei nu mai sperie pe nimeni, pentru ca nu mai bate pe nimeni, of course.

Din punctul meu de vedere, Romania nu merita sa gazduiasca un eveniment fotbalistic atat de important si de mediatizat datorita culturii mizerabile specifice romanului, obiceiurilor, nivelului slab de performanta. Cu toate astea, uitati-va la meci, ca pana la urma urmei nu joaca Steaua cu CFR Cluj, joaca Atletico Madrid cu Atletic Bilbao, asta pe langa faptul ca nu vom mai vedea asa ceva in viitorul apropiat.

Trimiteți un comentariu