Andi Miron

Romania, pusa la incercare dupa Referendum


Referendumul nu a fost validat. Desi nu a fost depasit acel prag impus, aberant, inexistent in fapt, de 9 milioane de romani,  nu este de neglijat prezenta uriasa la urne. 15 milioane au drept la vot, nu 18 milioane, restul fiind minori si debili mintal. In fond, Basescu conduce o masa de inapti, pentru ca cei apti i-au zis ''out'', astfel se naste intrebarea: ''Al cui presedinte este Basescu?''

Boicotul a dat roade lui Basescu, strategie ce-i garanteaza in momentul de fata scaunul (si nu numai) momentan. 46% prezenta la nivel national, dintre care 90% ii spun ''pa!'' lui Basescu, adica 7,5 milioane de oameni. Un numar covarsitor.
Este un maxim istoric electoral atins in Romania luand in calcul prezenta la vot a populatiei in raport cu o decizie politica. Basescu ne-a obisnuit ca un personaj incoerent ce se contrazice singur in declaratii pubice, ne-a obisnuit cu aroganta sa, cu minciunile, cu vesnicul ras de vita in prag de moarte. Cu minciunile si aroganta ne-a obisnuit de mult timp, cu figura si zambetul larg asemeni unui sobolan de laborator este vesnica... Incoerenta insa, incepe sa se contureze pe zi ce trece, asta prin declaratiile total contrare nu numai din ultimul timp, ci si de-alungul timpului.

Caricatura aceasta se autoproclama (nu sunt scutiti sclavii din spate, plus propaganda) public un victorios intr-o maniera dezolanta. Inertia este urmatoarea: in ciuda ochilor sai oblici, batuti de vant la propriu, vede o victorie in faptul ca 7,5 milioane de oameni sunt pregatiti sa-l calce pe chelie, in conditiile in care a devenit presedinte in ultimul sau mandat cu 5 milioane de voturi.
Singurul lucru cert este faptul ca Basescu nu va pleca de la Cotroceni nesilit. Se va lega de calorifer, va tine tare de scaun cum a tinut si pana acum, pentru a-si servi interesele mai mult sau mai putin personale, inca neterminate.
Va urma o perioada tensionata. Am vazut cu totii raspunsul lui Basescu, ramane de vazut raspunsul celor 7,5 milioane de oameni.

Trimiteți un comentariu