Andi Miron

KO. Basescu wins Cotroceni!

Mai bine de 8 luni au trecut de la primul protest ce a avut loc la Cotroceni. In urma protestului agitat, violent pe ici pe colo, speram la mai mult. Romanasii s-au mutat in Piata Universitatii pentru un dialog cu Traian Basescu, presedintele ales cu 5 milioane de voturi si teoretic, demis cu 7 de popor. Trecuse luna ianuarie, februarie, martie, ger naprasnic, protestatarii au continuat sa protesteze. Au fost doua zile de proteste violente, proteste iscate de suporterii echipelor de fotbal aflati in Piata Universitatii, ce au incitat spiritele. S-a lasat cu ''site-ul de cultura in duba'', cu gaze lacrimogene, cu magazine si magazinase vandalizate. S-au calmat lucrurile pentru o perioada lunga de timp. Odata cu suspedarea lui Basescu si cu referendumul, oamenii s-au intors in Piata sa protesteze. Acesti oameni au fost tepuiti si continua sa protesteze, dupa ce Basescu a ''castigat''. Basescu a numit o ''victorie'' 7,4 milioane de voturi impotriva si undeva pe la 86% voturi negative. Dar in sinea sa, da, este o victorie. O victorie de las, dar fiecare cu tacamul sau.

Dupa decizia CCR, Basescu sta ascuns sub pat. Niciun ''v-am ciuruit'', nicio ''victorie'', ''unde-i Antena 3?'', etc. Se va afisa in curand, e doar o chestiune de timp ce tine de consilierii acestuia. Nu trebuie asteptat nimeni in Piata Universitatii. A vrut scaunul de la Cotroceni, trebuie luat cu japca.

In Piata Universitatii protesteaza zilnic cateva sute de oameni. (7,4 milioane de voturi, in Bucuresti undeva pe la 800. 000). 800.000 de oameni cu drept de vot, 250 de protestatari. Jalnic. Cel mai trist este faptul ca observam aceleasi figuri, din prima zi pana astazi. Aceiasi varstnici, cetateni in mare parte trecuti de prima tinerete.

Lucrurile au capatat o intorsatura proasta, iar acel numar de 200-250 de oameni pot fi exemplul proverbului: ''ce nu te omoara, te face mai tare''.

Trimiteți un comentariu