Andi Miron

Nostalgia pierzatorului


Sondajele arata ca 53 % dintre romani s-ar intoarce de maine la comunism. Nostalgici fiind, majoritatea trecuta de 40 de ani, cea ce constituie procentajul majoritar, duc dorul unui loc de munca asigurat si al unui culcus pus la dispozitie moca. Cu parere de bine spun, nostalgicii Ceausisti nu vor mai avea parte nici de comunism, nici de un Mos Craciun care la sa le dea de toate.

Nu am trait pe vremea comunistilor, insa noi, generatia din '90 in coace stim cu totii, am auzit de la parintii nostri cum se traia pe vremea lui Ceausescu, ce aveam si ce nu la dispozitie, ce aveam voie sa facem si ce nu. Numarul atat de mare de nostalgici este justificabil avand in vedere primitivismul si lenea majoritatii, o majoritate usor de manevrat si de prostit. Cei 53% reprezinta clasa de jos sau de nivel mediu, fara educatie.

Cei 53% pot fi numiti si incuiati din punct de vedere intelectual, insa acest lucru se va schimba odata cu trecerea vremii si schimbarea generatiilor, in maxim 10 ani.
Cei 53% duc dorul unui loc de munca stabil, cu un program monoton, acelasi zi de zi, mizand pe siguranta, stabilitatea familiei. Parafrazandu-l pe Basescu, poate singurul lucru real (dar tactic) de care s-a folosit in timpul celor doua mandate, dandu-ne de inteles ca: ''romanul este lenes'', dificil sa-l scoti din zona de confort.

Pe scurt: Romanul s-a invatat sa primeasca de la Ceausescu casa si masa, cu conditia de a i se suspune regulilor subsemnatului in cauza. Esti ceea ce alegi sa fii: masa de manevra sau nu.

Trimiteți un comentariu