Andi Miron

Poporul l-a demis, Basescu se intoarce

Sau pe sistemul: ''daca voi nu ma vreti, eu va vreau''. Intrebarea este: il lasam sa se intoarca? Basescu a fost lasat in voie in pace mult timp, iar influenta (pupinbasismul din presa, tv, bloguri, frica de puscarie) s-a inmultit peste noapte. Basescu a fost ales cu putin peste 5 milioane de voturi, un procent undeva pe la 51-52%. In 2012, primeste 7,4 milioane impotriva, aproape 90% votand DA, pentru demitere.

Votul este cea mai eleganta maniera posibila prin care un cetatean isi exprima sustinerea sau nu, fata de un individ. Votul nu reprezinta nici cat negrul de sub unghia lui Boc pentru Basescu, motiv pentru care protestul stradal ramane ultima masura pe care un cetatean o poate adopta.

Protest pasnic sau nu

Romanasii au fost pasnici din '90 in coace, motiv pentru care s-a si ajuns unde suntem in momentul de fata. Jos palaria pentru greci...
 Nu cred ca Piata Universitatii este locul ideal pentru un protest in masa. Poate la Cotroceni (primul punct de intalnire al protestatarilor, in 2011), poate sediul de campanie basescian.

Trimiteți un comentariu