Andi Miron

S-a rezolvat problema pistelor de biciclete: se desfiinteaza

Sursa foto: Cicloteque.ro
Primaria Municipiului Bucuresti a decis ca pistele pentru biciclisti sunt inutile, deci pot fi desfiintate, asta pe langa faptul ca in mare parte au fost prost facute: piste de biciclisti care se termina in chiscuri de ziare, ziduri sau stalpi, pe trotuare inguste, macinate de trecerea anilor.

In Bucuresti, sunt extrem, extrem de putine piste. Ei bine, chiar alea putine si prost facute vor fi scoase din functiune; tipic romanesc. Desfiintarea pistelor presupune o groaza de bani pierduti atat pentru construirea lor, cat si pentru desfiintare. Banii sun cosumati justificat, spune Oprescu. Practic problema nu se rezolva, se agraveaza. Dam timpul inapoi cu 5 ani, cand nu existau niciun fel de piste.

Romaniei ii place sa se numeasca tara europeana. Ei bine, nu este deloc asa. In Romania, nu mai mult de 25% dintre orase beneficiaza de piste special amenajate pentru biciclisti. Daca scoti pistele din capitala, ce pretentie sa mai ai la Botosani sau Vaslui?

Municipalitatea nu da dovada de retard mintal o singura data, ci de doua ori. In momentul de fata nu are un plan bun de bataie in privinta biciclistilor, dupa ce pistele vor fi scoase. Cretinism irecuperabil. Este ca si cum Oprescu ar costrui o casa, iar maine o darama pentru ca nu ii place si mai descopera ca a costruit-o si in panta. Doar e construita din banii primariei... In statele civilizate, pistele de biciclete se gasesc pe prima banda a carosabilului.

Trimiteți un comentariu