Andi Miron

Sportul scoate Romania din anonimat

... si asta mai din totdeauna.

Pe plan European, Romania este un vesnic dator la FMI, un punct negru pe harta si cam atat. Pe plan mondial, nu inseamna nimic, facand referire la economie, infrastructura. Sportul este un rezultat al infrastructurii (banii investiti de federatii), un rezultat al muncii depuse si al talentului sportivilor. Cand spun sport, scot automat fotbalul din schema, un sport in care se investesc cei multi bani, insa performanta 0, noua generatie de fotbalisti fiind una ratata.

Medaliile de aur castigate de catre sportivii nostri, cu care ne mandrim, sunt rezultatele talentului si muncii, antrenamentelor, daruirii acestora, nicidecum un merit al federatiei. De-alungul timpului, Romania a castigat la fiecare Olimpiada foarte multe medalii, in ciuda situatiei economice si prestigiului dezolant al Romaniei la nivel european si mondial. Sportivii romani sunt pur si simplu un fenomen, Romania clasandu-se la fiecare editie a Olimpiadelor in primele 20 de tari medaliate, din peste 180 de tari participante.


Faptul ca in sine, Romania trimite peste 100 de sportivi este un lucru mare. Faptul ca Romania se lupta la podium la o anumita disciplina este excelent, iar orice medalie castigata este magnifica.

Trimiteți un comentariu