Andi Miron

Abia acum incepem campania de calificare

Romania a acumulat 6 puncte dupa meciurile disputate impotriva Estoniei, in deplasare si Andorrei, pe National Arena. Am inceput cu cele mai slabe echipe cotate campania de calificare, practic doua echipe ce nu conteaza nici macar in lupta pentru locul 2, ce duce la baraj. Doua meciuri numai bune pentru golaveraj si nimic mai mult.

Este un lucru bun pentru noi, insa campania de calificare abia acum incepe. Urmeaza meciuri cu Ungaria, Turcia si Olanda. Lotul Romaniei din aceasta dubla a fost unul mediocru. Tatarusanu, Rusescu, V. Gaman, A. Popa, Pintilii, Grozav par mai mult niste incercari decat niste solutii viabile. In dubla Olanda/ Turcia avem mult de tras iar selectia trebuia facuta pe masura valorii, formei jucatorilor. Jucatori ca Nistor, Mutu, Papp, Luchin, Nicolita, Herea, N. Grigore, Tucudean, G. Muresan, Deac, S. Radu, Sapunaru sau L. Sanmartean nu pot lipsi din lotul nationalei. Sunt jucatori in forma, altii indispensabili, iar Romania nu a jucat exceptional cu selectionatele Estoniei, respectiv Andorrei. Alexandru Maxim a debutat cu dreptul in tricoul nationalei, reusind sa inscrie in meciul cu Andorra. Din punctul meu de vedere, este cu mult peste Dodel.

Turcii au in componenta jucatori ca A. Turan, Yilmaz, E. Belozoglu, Bulut, N. Sahin, S. Inan, H. Altintop. Cu olandezii, ca si cu francezii, suntem cunostinte vechi. Ii vom vedea la Bucuresti pe W. Sneijder, Huntelaar, Kuyt, Van Persie, Van Der Vaart. La unguri, Matel/ Papp se vor ciocni cu Dszudszak iar Rat cu Gera.

Sunt 6 puncte importante, 6 puncte de moral si nu numai. In cazul in care nu vom reusi sa castigam cel putin doua din cele trei meciuri de foc ce le vom disputa in urmatoarea perioada de calificare la CM 2014 nu putem spera la un loc fruntas in grupa.

1 comentarii:

avem nevoie de Mutu trebuie sa recunoastem ce sa mai...

Reply

Trimiteți un comentariu