Andi Miron

Randamentele in fotbal si banii II


Dupa trei reprize jucate de la egal la egal cu Fenerbahce, Vaslui a facut o figura frumoasa in dubla cu Inter, pentru calificarea in grupele Europa League. In retur, Vaslui a dominat-o pe Inter in prima parte. Putea forta, putea castiga, pentru ca nicio echipa din lume nu e de neinvins. Vasluienii si-au terminat ''aventura'' in cupele europene cu fruntea sus. Au avut patru jocuri bune, cu doua echipe mari, cu bugete pe masura performantelor. Diferentele de valoare au fost evidente si la confruntarile dintre Steaua - Ekranas, Dinamo - Metalist.

Fotbalul romanesc este intr-o sete continua de performanta, o sete justificata. De la Steaua '89 si finala pierduta cu Milan tot avem sperante. In Romania exista multe sperante, multe asteptari, se viseaza prea mult iar patronii din Romania nu fac ceva practic in acest sens; nu fac ceea ce trebuie sa faca intr-un mod normal: sa investeasca.

De aceea fotbalul romanesc se duce rapa, pierdem coeficient, atat la nivel de cluburi cat si la nationala, toate cluburile ligii I sub submediocre la nivel european, (CFR Cluj, cel mult mediocra), nationala isi face probleme in fata unei duble cu Estonia si Andorra. Daca vorbim strict de echipa nationala, nu este de omis contributia practic inexistenta a federafiei conduse de cancerul fotbalului romanesc, Mircea Sandu.

In ciuda evolutiilor dezastruase ale nationalei, voi urmari mereu meciurile Romaniei. Cat despre mizeria din campionatul intern, refuz sa mai urmaresc meciurile din ''Liga lu' Mitica'' inca din 2010.

Trimiteți un comentariu