Andi Miron

Decizii ce distrug boxul

Vitali Klitschko s-a clatinat in ultimele meciuri in care si-a pus centura in joc. Impotriva lui Chisora a castigat la puncte dupa ce boxerul de culoare i-a aplicat niste crosee sanatoase in figura. Aseara si-a pus centura in joc in fata lui Manuel Charr, un neamt in varsta de 27 de ani ce putea produce surpriza. Un sportiv curajos, rezistent, ce l-a pus in dificultate pe Vitali pana in repriza a patra, cand arbitrul a pus capat meciului.

Charr a ripostat, nu a fost un sac de antrenament ca multi alti fosti adversari ai fratilor Klitschko. Putea castiga centura avand in vedere faptul ca Vitali este la final de cariera si vrea sa intre in parlament. Arbitrul a oprit meciul in urma unei taieturi provocate la arcada sportivului neamt ce nu a putut fi inchisa de medic.

O decizie absolut cretina, deloc previzibila. Pana la urma boxul este un sport de contact, iar sangerarile sunt obisnuite si frecvente. Charr nu a venit numai pentru bani, iar reactia acestuia in urma deciziei a fost pe masura. Charr era pe val, incepuse repriza a patra bine. Sportivul era in regula, se tinea perfect pe picioare, era in perfecta stare; taietura a provocat oprirea meciului desi lovitura ce a deschis arcada nu l-a pus la podea pe german si nici macar nu l-a clatinat; putea continua lupta. Spre exemplu, lui Doroftei i se umflau ochii prin repriza a treia iar in a cincea avea ambele arcade sparte si boxa in continuare la capacitate maxima, taieturile/ hemoragia nu influentau intr-o mare masura evolutia sa.

Meciurile de box in care unul dintre pugilisti sangereaza abundent sunt oprite in mare parte lipsei de replica a sportivului aflat in cauza. Hemoragia e un ''bonus''. Aseara am vazut contrariul: un sportiv agresiv si agil. Nu te poti numi profesionist luand o asemenea decizie la un meci cu o miza atat de mare, meci in care boxerul vrea si poate continua.

Se speculeaza un meci intre Charr si Haye. Va fi un meci interesant doar daca Haye va sta la bataie si nu va alerga in ring ca pe banda din sala de fitness.

Trimiteți un comentariu