Andi Miron

Bute, pe urmele lui Froch

In Romania se merge in continuare pe spiritul de turma. Mai putin conteaza performantele, insa pe primul plan este meltenismul. Meciul lui Bute a fost mult prea putin promovat, dezbatut, mediatizat inainte de desfasurare, insa niste meciuri saptamanale mizerabile din ''Liga lui Mitica'' par sa li se acorde mai multa atentie decat unor campioni adevarati, din alte discipline, altele decat fotbalul.

Lucian Bute a facut un meci bun in fata lui Denis Grachev, castigand astfel pe merit centura pusa in joc de rus. Nu este o centura nici WBO, WBA, WBC si nici IBF, este o centura de o importanta de esalon secund, insa nu asta conteaza in principal, ci forma si moralul cu care pleaca Lucian pentru o eventuala revansa in fata lui Froch in 2013.

Prima jumatate a meciului a fost egala, insa a doua jumatate a fost usor dominata de Bute, ultima repriza fiind tocat rusul, fiind lovit din toate partile. Toata sala se ridicase in picioare pe final, constienta ca Bute il putea trimite la podea pe Grachev, insa romanul nu a riscat. Si-a pus in evidenta tehnica si viteza, doua calitati pe care nu a avut ocazia sau pe care nu le-a putut sa si le puna in valoare la prima sa infrangere suferita. Ultima repriza, controlata absolut de acesta ne-a amintit in mod special de acel Bute intr-o super forma pana la meciul cu Carl Froch. Cu toate ca a invins, Adonis Stevenson pare sa fie o alta optiune pentru Froch in cazul disputarii unui meci cu centura pe masa la versiunea IBF. Outside-ul va fi ales in functie de decizia federatiei, dar si a campionului.

De asemenea, in cadrul aceleasi gale l-am putut vedea si pe Bogdan Dinu boxand la categoria grea, castigand prin KO in runda a patra, ramanand astfel neinvins. La 27 de ani are un palmares bun, cu 8 victorii, fiind cotat drept cel mai promitator pugilist roman din boxul profesionist la ''Heavyweight''.

Trimiteți un comentariu