Andi Miron

Campioantul ''derby-urilor''

In Premier League, urmatoarele echipe sunt luate in seama atunci cand este pronuntat cuvantul ''derby'': Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham,  Liverpool, New Castle. Premier League este cel mai puternic campioant din lume, peste cel spaniol unde avem: Real Madrid, Barcelona, A. Madrid, A. Bilbao, Valencia si Sevilla.

Ei bine, ''Liga lui Mitica'' pare sa fie un ''Premier League'' la o scara extrem de mica si in acelasi timp campionatul in care se disputa cele mai multe derby-uri din lume pe sezon: Steaua, Dinamo, CFR, Vaslui, Rapid, Pandurii, Astra, Petrolul, pana de curand si Otelul se luptau la cupe europene. Si astea noua fara Poli Timisoara si U. Craiova... Jumatate din echipele din Liga I joaca derby-uri, cel putin asa ne recomanda presa si televiziunile. Faptul ca 50 % din meciuri se numesc  ''derby-uri'', nu inseamna ca avem un campionat puternic, ba din contra. Daca stai sa tragi o linie, iti dai seama de nivelul scazut al fotbalului romanesc si de gravitatea dezinformarilor posturilor tv, respectiv presei.

Consider ca in Liga I nu mai exista derby-uri, ci o mocirla. Nu mai exista echipe care sa joace derby-uri pentru ca au valoare. Exista un singur derby, Steaua - Dinamo si acela bazat pe istorie, traditie, atmosfera, orgolii, fani.

Atat.

Trimiteți un comentariu