Andi Miron

Pe aici nu se trece

Se apropie unul dintre cele mai frumoase momente ale anului, mult asteptata luna a cadourilor, totodata Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie. Ziua de vineri e libera prin lege, motiv pentru care, fiecare cetatean bucurestean este invitat sa participe la traditionala parada militara vineri, la Arcul de Triumf. Din pacate, cei mai multi dintre romanii care tin cursul evenimentelor patriotice sunt varstnicii.

Deobicei batranii ies in strada cu nepotii de Ziua Nationala, Ziua Drapelului, Ziua Armatei, etc. Este un lucru grav dar adevarat, insa mai grav este faptul ca multi dintre tineri nici nu cunosc datele fixe calendaristice ale zilelor importante, implicit a manifestatiilor. Poate din caza ca ''nu i-au dus bunicii'' in copilarie la intalnirea cu valorie, sau din cauza confuziei si scarbei, prostiei cel mai probabil. Aceiasi batrani, aceleasi persoane ce-si respecta aceasi datorie morala de la an la an... Cu toate acestea, de apreciat initiativa Antenei 3 prin care si-a propus sa imparta stegulete cu drapelul romaniei, cetatenilor.

''Circulatia auto va fi restrictionata in Bucuresti, in zona Arcului de Triumf, luni, 25 noiembrie, miercuri, 27 noiembrie si sambata, 1 decembrie, pentru desfasurarea antrenamentelor si paradei militare de Ziua Nationala a Romaniei.
Brigada Rutiera Bucuresti a anuntat ca, pentru a se asigura un trafic rutier fluent, vor fi impuse restrictii de circulatie in toate cele trei zile. Astfel, intre orele 5.00 - 14.00, traficul va fi restrictionat pe Soseaua  Kiseleff , pe banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf.
Intre orele 9.00 - 14.00, va fi inchisa total circulatia pe Sos. Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu, intre Piata Arcul de Triumf si Bd. Marasti, pe Bd. Maresal Alexandru Averescu, intre Piata Arcul de Triumf si Bd. Marasti si pe Bd. Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.
In plus, va fi restrictionat, temporar, traficul rutier pe str. Arhitect Ion Mincu, intre bulevardele Aviatorilor si Ion Mihalache. Vor fi interzise stationarile in zona din dreptul Monumentului Infanteristului pe Sos. Kiseleff, in intervalele 25 noiembrie, ora 20.00 - 26 noiembrie, ora 14.00, 27 noiembrie, ora 20.00 - 28 noiembrie, ora 14.00 si 30 noiembrie, ora 20.00 - 1 decembrie, ora 14.00.''
Sursa: Manager.ro

Trimiteți un comentariu