Andi Miron

Dilema Chiriches

Perioada de transferuri a inceput din nou, iar Chiriches ramane in continuare o mare speranta a lui Becali, o speranta ce poate pleca afara pe o suma consistenta. Gigi a refuzat 7 milioane de euro de la Ac Milan, insa nu e nicio pierdere pentru milanezi. Shortlist-ul lui Milan contine nume ca Pepe de la Real Madrid, Dede - Vasco da Gama, Mbiwa - Montpellier...

Sunt jucatori din Liga I doriti la cluburi din Vest, insa majoritatea sunt straini. Chiriches este un jucator bun, ce a imbracat de cateva ori tricoul nationalei, fiind in momentul de fata batut in cuie pe postul de fundas central de Victor Piturca. Nu a jucat rau in cele 14 meciuri la nationala, a impresionat in unele jocuri, insa in altele a dezamagit.

Cu Steaua, Chiriches nu a avut nicio performanta la nivel european in 2 ani de zile. Atat la nivel de club, cat si in jocurile internationale, fundasul roman nu detine performante uimitoare. Nici cifrele sale din Liga I nu sunt extraordinare, insa varsta il mai recomanda inca, posturile de titular incontestabil al nationalei, respectiv Stelei. Cu toate acestea, ignoram faptul ca Steaua este un club submediocru la nivel european si nationala Romaniei la fel. Romania este intr-o faza de reconstructie, abia incepe sa scoata timid cate un rezultat pozitiv bazat pe un sistem numit anti-joc, adica ultra-defensiv, marca Piturca.

Intradevar, Chiriches este unul dintre cele mai bune produse de export ale Romaniei in momentul de fata, evident, cu multe clase peste alti jucatori romani, dar la nivel european este un produs cel mult mediocru. Nu e de Ac Milan in momentul de fata, asta-i clar. Romanii sunt nascuti cu un ''talent'' aparte, acela de supraapreciere si extaziere: Dragomir il vede pe Chiriches la Real, Barcelona sau Manchester transferat, pe o suma ce urca pana la 40 de milioane de euro; Becali nu vrea sa-l vanda fara 10-15 milioane.

Pariul meu este urmatorul: Chiriches va pleca anul viitor, peste doi ani sau trei, asa nu conteaza, insa nu va pleca pe o suma mai mare de 5 milioane de euro. Va pleca, insa nici la Chelsea, nici la Juve, nici la Barca. Va pleca in Rusia sau Ucraina, eventual la un club mediocru din Italia.

Gigi Becali e obisnuit cu tepele: Tatarusanu, Dodel, An. Cristea si lista poate continua...

Trimiteți un comentariu