Andi Miron

Gala Superkombat Bucuresti 2012

In anii '90 a debutat K-1-ul, sport de contact de origine japoneza ce avea sa fie bine primit de americani, de europeni si nu numai inca de la inceputurile sale. Sportivi mari ca Branko Cikatic, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Mark Hunt, Jerome Lebanner, Ray Sefo, Remy Bonjasky si multi altii au scris istorie. Piramida finala are loc anual si se desfasoara bineinteles, in Japonia.

Din 2000 in coace au inceput sa se desfasoare din ce in ce mai multe gale K-1, in Romania devenind astfel usor, usor, un sport de contact popular in randul cetatenilor. Am inceput sa organizam gale importante in tara, cu invitati speciali, nume mari din industrie, insa galele cu cel mai mare impact par sa ramana cele din 2007 si 2010, de la Bucuresti, K1 World GP 2007, respectiv K1 World GP 2010. Alaturi de sportivii nostri, ce ce afla intr-o continua evolutie, reusind sa se impuna in ultimii ani, s-au batut pe teritoriul romanesc luptatori ca: Mighty Mo, Ray Sefo, Ruslan Karaev, Alexey Ignashov, Carter Williams, Gary Goodridge, Alistair Overeem, etc.

Desi nu speram niciodata ca Romania sa conteze atat de mult in aceasta industrie, iata ca s-a intamplat ca Romania sa fie gazda unor mari evenimente sportive, gale organizate de Eduard Irimia. Pe langa faptul ca suntem gazda acestor evenimente, sportivii nostri romani au un cuvand greu de spus in momentul de fata in aceasta disciplina sportiva: Daniel Ghita, Catalin Morosanu, Raul Catinas, Benjamin Adegbuyi, Ionut Atodiresei, Bogdan Stoica, Andrei Stoica, etc. Catalin Morosanu este singurul roman calificat in piramida finala din Japonia, de pe 26 ianuarie.

Acestea fiind spuse, Bucurestiul va fi gazda celui de-al treilea GP de pana acum si beneficiaza de un fight-card interesant. Finala va fi transmisa in 75 de tari de pe 4 continente, pe 22 decembrie, in direct de la Sala Polivalenta.

Vor fi 8 meciuri, dintre care 3 in turneu. Piramida de 4 este formata din Sebastian Ciobanu (Romania) vs Ismael Londt (Surinam), deja o veche cunostinta a romanilor; respectiv Benjamin Adegbuyi (Romania) vs Pavel Zhuravlev (Ucraina).

Meciul de rezerva este cel dintre Freddy Kemayo, campionul K-1 Bucuresti 2010, ce va lupta cu Sergey Lascenko, castigatorul Superkombat din sezonul 2011. Raul Catinas va lupta intr-un super-fight impotriva lui Mighty Mo si spera sa-si ia revansa dupa ce samoanul l-a invins pe roman in 2010, in Japonia la piramida de 16. Printre numele confirmate se mai numara si egipteanul Hesdy Gerges, Daniel Sam, Zabit Samedov.

Un sfarsit de an ca la carte...

Trimiteți un comentariu