Andi Miron

Sa inceapa Samba!

Carnavalul de Rio si fotbalul ii repezinta cel mai bine pe brazilieni. Carnavalul se desfasoara anual si strange de fiecare data multi turisti straini. Ei bine, clubul brazilian Corinthians a castigat in decembrie finala Campionatului Mondial al Cluburilor, in fata englezilor de la Chelsea cu scorul de 1-0, reusind astfel sa rupa ''blestemul'' echipelor europene ce au cucerit 5 ani la rand acest trofeu.

Campioana Americii de Sud si totodata Campioana Mondiala a Cluburilor, Corinthians Paulista da startul la Samba: cel mai frumos joc de fotbal prinde din nou contur. Odata cu echipele de club creste si nationala Braziliei, formatie ce a dezamagit in ultimii ani si incepe incet, incet sa se ridice conform asteptarilor, tintind spre locul fruntas in ierarhia mondiala.

Brazilia va fi gazda Cupei Confederatiilor in perioada 15-30 iunie 2013, la care vor tinti spre trofeu 8 reprezentative: Brazilia, Uruguay, Mexic, Japonia, Spania, Tahiti, Italia si castigatoarea Cupei Africii pe Natiuni din februarie 2013. Orasele gazda ale competitiei vor fi: Brasilia, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Fortaleza, Recife, Salvador. Balonul oficial al Cupei Confederatiilor se va numi ''CAFUSA'', o combintie intre 3 elemente din cultura Braziliei: carnaval, fotbal si samba.

Brazilia va gazdui cea de-a XX-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal in perioada 12 iunie - 13 iulie 2014. Vor lupta 32 de echipe repartizate in 8 grupe, din care speram sa nu lipseasca Romania. Campionatul Mondial este cel mai important turneu de fotbal intre natiuni la nivel global, iar atmosfera si energia din preajma Campionatelor Mondiale de fotbal este inconfundabila; cu atat mai mult cand reprezentativa tarii tale joaca si nu priveste meciul de acasa. Orasele gazda ale competitiei vor fi: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Porto Alegre, Natal, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, Sao Paulo. Numele balonului va fi ''Brazuca''.

Tot in Brazilia se vor organiza Jocurile Olimpice de Vara, in 2016. Orasul gazda va fi Rio de Janeiro, asta dupa ce mai multe orase de pe mai multe continente si-au depus candidatura in 2009, printre care: Tokio (Japonia), Madrid (Spania), Chicago (SUA), Doha (Quatar), Praga (Cehia), Baku (Azerbaidjan). Drapelul Olimpic a ajuns la Rio imediat dupa incheierea JO de la Londra, anul acesta. Ramane de vazut cum va evolua sportul romanesc in 4 ani si speram la mai mult fata de anul 2012, un an nu tocmai fericit avand in vedere performantele cu care ne-am obisnuit pana in anul 2008 la Jocurile Olimpice.

Anumite detalii de organizare trebuie gestionate foarte atent pentru o reusita deplina, dat fiind faptul ca Brazilia este totusi o tara cu o rata a infractionalitatii si criminalitatii foarte ridicata. Pe brazilieni ii asteapta un mare plus de imagine la nivel global. Brazilia se promoveaza prin traditii frumoasese, femei atractive, peisaje si nu in ultimul rand, naturalete si dezinhibare.

Leeeeet's SAMBA!
 
 

Trimiteți un comentariu