Andi Miron

Dejectii informationale

Presa este intr-o continua cautare de subiecte cu potential de inghetare pentru cel putin o saptamana atat a paginilor de ziar, cat si a transmisiilor televizate. In mod firesc, stirile de cancan ar trebui promovate in cadrul ziarelor sau emisiunilor TV ce au ca obiect de activitate expres astfel de subiecte, gen tabloid, insa in cazul de fata, derapajul este evident.

''Presa mondena'', pe care o consider mai infecta decat o infectie urinara nu ramane in banca ei, departe de publicul cu o etica neinfestata de mizerii, inca... Toata lumea stie ce inseamna un subiect de cancan. Faptul ca romanasii adora cancanul si vietile personale ale altora e evident avand in vedere si faptul ca barfele aduc un rating producatorilor de continut din media.

Barfele au ajuns niste subiecte de interes national se pare, asta pentru ca posturile generaliste promoveaza tot soiul de dejectii, tot timpul calde si ''de ultima ora'', imbracate sb forma de ''breaking news''. Desi incerc sa le evit, nu reusesc, asta pentru ca Pepe, Iri, Moni, Zavo, ''Zana'' si micutul Elvis sunt peste tot.

Abuzuri mediatice peste abuzuri mediatice si dejectii peste dejectii. Nici ''stirile de la ora 5'' nu mai sunt ce erau odata; manelizarea este evidenta, iar barfa ridicata la rang de informatie.

2 comentarii

Felicitari pentru blog! Ar fi interesant sa iti expui opiniile si la ore! :)

Reply

Multumesc! Oriunde si oricand.

Reply

Trimiteți un comentariu