Andi Miron

Taximetristi hoti, clienti naivi. Unde e problema?

Situatiile in care taximetristii nu pun ceasul pentru ca nu au chef sau ''uita'', care fac cumva sa te duca pe un drum ocolitor la destinatie, astfel incat sa-ti ia mai multi bani din portofel (turistii sunt cei vizati), sau aceia  care nu se deranjeaza pentru o cursa  atat de lunga precum ar dori-o ei, au devenit povesti clasice si in acelasi timp actuale din viata de zi cu zi.

Un lucru e cert in privinta taximetristilor: au ajuns sa fie mai denigrati decat politistii si politicienii la un loc. Cea mai bogata si mai colorata ''galerie'' de injuraturi la adresa ''taximetriei romane'' o gasiti chiar pe Taximetrie.ro , site special destinat informatiilor vizavi de firmele de taximetrie, dar si observatiilor si criticilor. Din Bucuresti, cei de la Pelicanul si Meridian ocupa pozitiile fruntase la capitolul nemultumiri receptionate, adica injuraturi.

E adevarat, un procent considerabil de taximetristi este format din melteni, samantari si manelisti. Acest lucru depinde de calitatea, prestigiul brandului. Exista si taximetristi de treaba, corecti, deschisi la conversatie, dispusi sa anunte prin statie un obiect  pierdut in masina. Exista si tineri taximetristi, chiar si femei taximetriste, nu numai melteni...
Intr-o seara am dat de un taximetrist caruia nu i-am mai achitat cursa, pe motiv ca nu avea sa-mi dea rest. 8 lei costa, iar eu nu aveam decat bancnote de 50.

Faptul ca majoritatea taximetristilor sunt niste oportunisti si asta frumos spus, stim cu totii. La fel stim ca si clientul este naiv. Taximetristii se bazeaza pe prostia clientului, lucru normal, ca in toate celelalte domenii. Pe langa asta, exista indivizi care suna la taxi pentru o cursa de 3 lei, in loc sa ia metroul o statie sau tramvaiul. De altfel, taximetristii au majorat preturile de revelion cu peste 400%, pe motivul ca sunt singurii care muncesc.

Lumea incearca sa te calce pe cap, asa ca tu decizi: ori faci slalom, ori inghiti!

1 comentarii:

Cu siguranta problema se afla la clienti pentru ca acestia trec cu vederea astfel de lucruri. Chiar si cei care fac serviciul de rent a car cu sofer fac aceleasi lucruri ca taximetristii.

Reply

Trimiteți un comentariu