Andi Miron

Carnavaul de la Rio, traditie impletita cu exchibitionism

Acestea sunt cele doua cuvinte ce caracterizeaza cel mai bine un astfel de eveniment din punctul meu de vedere. Organizat anual, Carnavalul de la Rio de Janeiro dureaza 5 zile si este renumit pe plan mondial pentru defilarile exuberante organizate pe Sambadrom, ce ofera nu mai putin de 72 500 de locuri.

Braziliencele defileaza pe ritmuri samba aproape dezbracate (majoritatea), altele dezbracate, aratand ce au mai bun si de ce sunt in stare. Petrecerea incepe cu aproximativ 15 zile inainte de oficializare, numerosi petrecareti din Rio si nu numai, luand cu asalt strazile orasului.

Apoteoza acestei sărbători va fi atinsă în timpul celor două nopţi - duminică şi luni, ultimele din carnaval -, când, pe Sambadrom, vor defila celebrele şcoli de samba. 
Autorităţile din Rio estimează că peste 900.000 de vizitatori (o creştere cu 5,8% faţă de 2012) vor cheltui circa 665 de milioane de dolari pentru această sărbătoare considerată a fi cea mai mare din lume organizată în aer liber. noteaza Mediafax

Desi carnavalul este supranumit ''Sarbatoarea in care totul este permis'', totusi, avand in vedere faptul ca rata de infractionalitate in Brazilia este ridicata, autoritatile si-au luat masuri de siguranta in ceea ce priveste cladirile administrative si stadionele ce vor gazdui Campionatul Mondial din 2014. Tot despre autoritatile braziliene si initiativele acestora, de remarcat faptul ca in 2012 au impartit peste 3 milioane de prezervative gratis participantilor la eveniment. Binecunoscut este faptul ca multi indivizi isi manifesta ''dragostea'' in locuri neferite de ochii strainilor, adica in locuri publice.

Asadar, iata cum decurge actiunea si de ce se merita sa fi fotograf acreditat la carnaval:
Trimiteți un comentariu