Andi Miron

In Romania, ''jurnalismul de calitate'' se rezuma la barfe


Romanul se uita mult la televizor, indiferent de sex, etnie sau orientare politica. Posturile romanesti de televiziune o duc inca bine, chiar daca au o grila de programe mizerabila sau un personal total strain de acest domeniu.

Dupa cum stim, rolul televiziunii nu este acela de a educa, ci de a informa. Avem posturi de stiri, controlate mai mult sau mai putin politic, ce fac talkshow-uri cu personaje mai mult sau mai putin aflate in cauza sau in masura sa-si exprime punctul de vedere. Toate posturile de stiri au fost politizate, deci majoritatea talkshow-urilor sunt pe teme politice. Cu toate acestea, ce cauta Monica Tatoiu la TV? Probabil nici ea nu stie...

In fine, avem aproape de toate, insa o doza exagerat de mare de cancan, ce tinde sa acopere usor, usor, toate zonele, chiar si cea sportiva. Exemplu: scandalul meltenilor Reghecampf vs Cornel Dinu, Anghel Iordanescu. Probabil una dintre dorintele romanului, sau in general, a omului sarac este aceea de a-si baga nasul unde nu-i fierbe oala.

Avem divertisment de calitate?

In primul rand, in Romania nu exista deloc divertisment, ci cateva francize preluate din strainatate. Divertismentul romanesc se rezuma la ''Acces Direct'', ''Happy Hour'' si ''Un Show Pacatos''. In Romania, televiziunea a fost si este in continuare manelizata cu tot felul de personaje aduse din strada, niste nonvalori, indivizi amatori de scandaluri, ce n-au nimic in comun cu divertismentul si nici nu aduc niste noutati de interes national, astfel incat sa merite sa fie promovate. Aceste personaje vin cu scandaluri si barfe si asta pare sa fie reteta succesului...

In concluzie, daca vreti divertisment si nu va place de Maruta, care ''chiar face jurnalism'', intrati pe internet si urmariti niste emisiuni americane. Acolo, continut calitate!

Trimiteți un comentariu