Andi Miron

In Romania nu exista penitenciare

Ci doar adaposturi... In asazisele penitenciare din Romania sunt mai bune conditii decat in spitale, motiv pentru care multi infractori prefera sa-si traiasca o parte din viata intr-o celula, decat pe strazi. Meniurile sunt consistente, caldura este, iar telefoane de asemenea, posibil si televizoare, eventual acces la internet ( asta cand vine vorba de un detinut versat, gen Adrian Nastase). Ce sa mai discutam, conditii de supravietuire excelente pentru unii:
Deși legea le interzice să aibă telefoane mobile la închisoare, asupra deținuților din România au fost descoperite anul trecut nu mai puțin de 10.500 de telefoane. În total, în penitenciarele din România sunt încarcerate 31.000 de persoane. Numărul telefoanelor mobile descoperite asupra deținuților a crescut în ultimii ani, de la aproximativ 9.400 în 2010, la peste 10.500 în 2012.
Este rentabil sa fii infractor in Romania, fiindca de cele mai multe ori scapi cu basma curata atunci cand iti pui in cap ceva, insa in cazul in care penitenciarele din Romania simt nevoia sa hraneasca niste detinuti, viata in inchisorile romanesti devine un lux, o placere, un rasfat pentru unii, devenind practic un adapost ideal pentru nefamilisti, sau un loc numai bun de meditatie, perfect pentru a-ti scrie memoriile, povestea vietii cazul Nastase.
Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad cheltuieşte zilnic 11.000 lei cu mâncarea celor 1.100 de puşcăriaşi încarceraţi aici. Sunt cheltuiţi astfel peste 400 de lei cu mâncarea deţinuţilor.

Trimiteți un comentariu