Andi Miron

N-avem antrenor, n-avem valoare

Romania 1-4 Olanda; Olanda 4-0 Romania

Romania are un fotbal mediocru, cel putin la nivel european. Victor Piturca isi bate joc de echipa nationala prin convocarea unor jucatori total neprietenosi cu mingea, jucatori gen Gardos, rezerva la Steaua si titular la nationala, Dodel, un jucator de echipa de mijlocul clasamentului in divizia B.

Cel mai grav este faptul ca Romania nu joaca si nici nu a jucat vreodata fotbal in era Piturca. In schimb, mai scotea din cand in cand un rezultat pozitiv. Acum, nici rezultate nu mai scoatem. Jocul caracteristic lui Piti nu functioneaza deloc cum trebuie, acel stil batranesc, previzibil si fricos cu doi inchizatori ultra-defensivi nu mai da randament absolut deloc.

''Reconstructie''

Piti si Sandu incearca sa-si amageasca suporterii, adica pe noi, romanii cu o asazisa ''reconstructie'' inceputa inca din 2009, adica de 4 ani. Ei bine, din 2009 nationala Romaniei nu a mai ''construit'' nimic. In plus, nicaieri in lume nu este folosit termenul de reconstructie la nivel de echipa nationala. Teoretic, selectionerul trebuie sa compuna un cel mai bun lot pe care-l poate avea la dispozitie, format din cei mai in forma jucatori din campionat, respectv stranieri.

La nationala nu se joaca cu niciodata improvizatii (Tamas - fundas dreapta, Mutu - pivot, Stancu - extrema stanga).

Ce urmeaza?

Urmeaza doua meciuri grele acasa, cu Turcia si Ungaria, unul tot acasa cu Estonia si altul in deplasare cu Andorra. Piti ne anunta ca nu va lasa banca nationalei atat de usor, iar obiectivul ce trebuie indeplinit vizeaza anul 2016. Pe langa asta, niciun Campionat European sau African nu se compara cu o Cupa Mondiala...
Sunt convins ca Piturca nu va pleca prea curand avand in vedere faptul ca ''Nasul'' Sandu - buba neagra a fotbalului romanesc il are sub tutela.

In concluzie...

Piturca nu-si propune calificarea la CM 2014, iar povestea cu sansele matematice ramane credibila doar pentru imbecili. Totusi, ar fi frumos ca meciurile de pe National Arena sa se joace cu tribunele goale, ca sa dovedim ca suporterii romani sunt alaturi de echipa nationala si nu de Piti sau de Sandu.


Trimiteți un comentariu