Andi Miron

Steaua, OUT din EL pe buna dreptate

Inca o aventura a unei echipe mici la masa bogatilor a luat sfarsit. Steaua s-a bazat pe entuziasm si daruire, avand parte de o sustinere remarcabila din partea suporterilor romani, dand clasa englezilor la acest capitol. Desi eu, personal, nu am sustinut niciodata Steaua decat in unele meciuri din cupele europene, recunosc, era frumos pentru noi, romanii, sa avem o echipa romaneasca care sa ne reprezinte mai departe in Europa League, totodata puteam aduna ceva mai mult coeficient, turcii si elvetienii, reusind sa ne surclaseze in acest sezon.

Dupa cum am spus aici, victoria cu 1-0 din meciul tur impotriva lui Chelsea ramane doar un merit numai bun de inclus in cartile de istorie. Stelistii au jucat bine in majoritatea meciurilor din grupa pe care au si castigat-o, cu exceptia umilintei de pe National Arena, 1-5 cu Stuttgart. Mai departe, din patru meciuri jucate in saisprezecimi, respectiv optimi, Steaua a facut doua partide foarte bune, prestand fara pic de teama un joc deschis, ofensiv, bazat pe multe schimburi de pase, ceva totusi diferit fata cu ce ne-am obisnuit in trecut din partea echipelor romanesti in astfel de competitii. Suporterii stelisti, la fel ca si Gigi, intrasera intr-o euforie exagerata, bazandu-se pe victoria clara din returul cu Ajax si meciul tur de la Bucuresti in fata lui Chelsea. Ei bine, in returul cu Chelsea, Steaua a incercat sa-si faca jocul, insa nu a reusit mai nimic.

Valoarea lotului englezilor este unul dintre cel mai scump din lume, iar acesta poate fi un motiv pentru care echipa lui Abramovic isi merita locul in sferturi. Cu toate acestea, valoarea scrisa pe hartie nu poate fi justificata fara o dovada, adica jocul. Ei bine, valoarea net superioara a jucatorilor lui Chelsea s-a vazut in retur, atunci cand Steaua nu a prea miscat. Din pacate, Steaua nu a stiut sa profite in meciul tur, atunci cand echipa antrenata de Rafa Benitez era complet anesteziata.

Cu toate ca Steaua nu a prins cea mai buna zi a sa, nu exista absolut niciun motiv coerent pentru titularizarea lui Cristi Tanase (zis si Dodel) la Steaua si mai ales la echipa nationala. S-a vazut de multe ori ca Dodel nu poate face fata in Liga I si mai ales in cupele europene, insa atunci cand are cea mai mica sclipire caracteristica unui jucator submediocru, este ridicat in slavi si supraevaluat. Dodel nu are nici viteza, nici forta, nici tehnica, iar inteligenta ii lipseste cu desavarsire. Nu cred ca Dodel a facut vreodata un test psihologic, motiv pentru care un jucator atat de primitiv si incapabil din toate punctele de vedere, ajunge sa fie platit atat de bine, fiind practic o masea stricata.

Steaua nu va repeta performanta din acest sezon si la anul daca nu va transfera niste jucatori ce pot face fata in meciuri importante si bineinteles, platiti la standarde europene. Credinta in Dumnezeu si biserica nu are de a face cu fotbalul, insa performanta implica investitii, adica costuri...

Sursa foto: Libertatea

Trimiteți un comentariu