Andi Miron

''Sa-i intelegem pe prompteristi''

Intr-un trust de televiziune, prompteristii sunt ce mai nejurnalisti dintre jurnalisti, indiferent de vechimea si de salariul pe care-l incaseaza lunar. Vizavi de prompteristi, doresc sa lansez doua teme de dezbatere:

1. ''Barbat, prompterist de profesie''

Mi se pare un lucru jenant ca un barbat sa fie prompterist, asta pentru ca un astfel de loc de munca este teoretic, destinat persoanelor de sex feminin cu aspect fizic placut si cu o dictie impecabila, nu mascaricilor ca Lucian Mandruta.

Totusi, sa-i intelegem pe acei pseudo-jurnalisti-prompteristi efeminati. Probabil ca fac parte din acea categorie de soferi scuipati si injurati in trafic, lucruri comune pentru o femeie. Mandruta se numara printre acestia, insa dintr-un timp s-a reprofilat. A inceput ca prompterist penibil, dupa care a urcat pe scara ierarhica.

2. Prompterul iubeste femeia. Dar nu pe cea urata...

Eu nu urmaresc un buletin de stiri prezentat de un ''jurnalist'' de sex masculin si nici de o domnisoara  demna de a participa la un ''ugliness contest''. Stiam ca pana acum era promovata doar prostia la televizor, nu si uratenia, insa intre timp, lucrurile s-au mai schimbat. Bineinteles, in mai rau...


Trimiteți un comentariu