Andi Miron

Maneaua de la Mamaia

Litoralul romanesc este scump, iar conditiile nu justifica preturile atat de mari, motiv pentru care multi dintre turistii romani pleaca in vacanta la vecinii din Bulgaria, sau la greci, altii pe la turci. Radu Mazare a inceput din 2012 un proiect de dezvoltare a statiunii Mamaia, ce implica ceva infrastructura dar si putin branding.

Fiind vorba de branding, in conceptia lui Mazare, sau in conceptia unui specialist care l-a amagit pe primarul constantean, statiunea Mamaia ar avea nevoie cu orice pret de un imn. Mazare a scos din portofel niste banuti din bani publici pe care i-a investit cum nu se poate mai prost.


Primul si cel mai recent imn al statiunii Mamaia suna penibil. Recent s-a lansat si videoclipul care nu sta prea bine la capitolul ''likes & dislikes''. Avem o duduie blonda dezbracata pe care nu o recomanda nici varsta si nici fizicul. Aceasta amageste publicul cu un refren compus din niste onomatopee, condimentat la final cu ''paranghelia''. Pe langa aceasta duduie mai avem doi baieti scosi din alt film, dintre care unul ''gangsta' '' falimentar, iar altul, un combinator de telefoane tatuat de prin cartierul bucurestean Rahova. Versurile par a fi compuse de Radu Mazare, un lucru explicabil avand in vedere faptul ca este om politic si nu compozitor. Nu este vina lui in totalitate, ci si vina artistilor care prefera sa scoata un ban cat mai rapid, chiar daca produsul finit va fi unul mizerabil.

Asa se intampla in toata piata muzicala din Romania... Asadar, cu un astfel de ''imn'', probabil publicul tinta va fi format numai din cocalari, pitipoance si mancatori de mici cu mustar. Eu as numi proiectul ''sa manelizam Mamaia''. Sfatul meu, haideti la Costinesti!

1 comentarii:

O piesa mizerabila care nu are nici "ritm nici rima", de comparatia cu Ibitza, cum aspirational tindea Mazare, nici pomeneala! Asta sa fie varful creatiei, reprezentative pentru Romania? Ne reducem la nimic...

Reply

Trimiteți un comentariu