Andi Miron

Scandalul de dupa Eurovision

Am scris despre Eurovision incepand cu selectia nationala pana la finala europeana. Concluziile la cald de dupa finala sunt cam aceleasi in fiecare an. Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, politice, acordand punctaj maxim vecinilor geografici. Doar Romania si-a luat teapa anul acesta de la moldoveni, iar din Spania si din Italia nu am primit nicio capsuna.

Majoritatea pieselor au fost slabe, unele chiar penibile, cum ar fi cea a ungurilor sau a finlandezei lesbiene excitate. Trofeul merge tot la o domnisoara, reprezentanta danezilor, ce a castigat cu o piesa si un show mediocru numai bun de ''Mamaia Copiilor''. Azerbaijan ocupa in fiecare an pozitii onorante la Eurovision, asa cum a si facut-o anul acesta, clasandu-se pe pozitia a doua cu o piesa buna si un show simplu, dar original. Ucraina a ocupat pozitia a treia cu un moment fad.

Lui Cezar Ouatu i-a iesit perfect show-ul, insa deznodamantul s-a dovedit a fi dezastruos tinand cont de considerentele mentionate mai sus si de ''prestigiul'' la nivel european al Romaniei. Cat despre Moldova, se putea clasa in primul esalon de 8  in cazul in care piesa era interpretata in engleza.

Consider ca cel mai bine ar fi ca Romania sa paraseasca cu fruntea sus o astfel de competitie mizerabila in care primeaza alte interese, nu si muzica de calitate. Ar trebui sa luam exmplu de la Polonia, Portugalia, Bosnia si Turcia.

Asadar, va las cu cele mai bune doua piese inscrise in concursul din acest an:

Margaret Berger - I Feed You My Love (Norvegia)
Dorians - Lonely Planet (Armenia)Trimiteți un comentariu