Andi Miron

La sueta cu Radu Valahu

Radu Georgescu, binecunoscut de toata lumea dupa numele de ''scena'' Radu Valahu', a poposit in ziua de sambata, 27 iulie 2013  pe pista de la Romaero Banaesa pentru o demonstratie de tractare a unei aeronave Antonov AN 2 de peste 6 tone. A reusit cu brio sa realizeze ceea ce si-a propus, insa din pacate eu am ajuns la fata locului mai tarziu, motiv pentru care n-am reusit sa realizez niste cadre din timpul desfasurarii show-ului.

Pe Radu Valahu e foarte usor sa-l distingi de ceilalti oameni, asta pentru ca dimensiunile sale fizice sunt la fel de mari atat la televizor, cat si in realitate. 142 de kg nu sunt neglijabile. Desi am ratat momentul pentru care a fost prezent Radu, l-am felicitat in zona de lounge si am discutat cate putin despre mai multe discipline sportive pe care le-a practicat in decursul formarii sale ca performer: fitness, box, judo si bineinteles, skandenberg...

Ajuns la 39 de ani, profesor de educatie fizica la baza, Radu Valahu este un nume greu atunci cand vine vorba de skandenberg si sport, in general. Inca participa la campionatele nationale de skandenberg, insa nu mai pregateste in viitorul apropiat nicio Vendetta cu Oncescu, asta pentru ca Ion a decis de curand sa nu se mai inscrie in competitii de skandenberg, participand doar la evenimente de mare amploare, doborand recorduri demne de inscris in Guiness Book.

Radu este o persoana complexa (forta sa fizica nefiind principalul sau apanaj), cunoscator in ale vietii, atent la sensul profund al lucrurilor si cu un sentiment patriotic foarte mare, lucru pe care nu se fereste sa-l faca public ori de cate ori are ocazia, indiferent de mediul si de circumstantele in care se afla. Acesta se implica in multe proiecte sociale ce-si propun incurajarea practicarii sportului in randul tinerilor si nu numai. De asemenea este un adept al cresterii masei musculare pe cale naturala, fara anabolizante si alte prostii, promotor al alimentatiei sanatoase si a  unui regim de viata echilibrat.

Radu Valahu isi petrece timpul liber scriind versuri si antrenandu-se cu cate o masina, un camion sau cu un avion...


Trimiteți un comentariu