Andi Miron

Cum sa obtii permisul de conducere in Bucuresti

Nu exista nicio filozofie avand in vedere obtinerea permisului de conducere nici in Bucuresti si nici in Bacau, desi sunt niste idei preconcepute in legatura cu fapul ca politistul examinator iti poate pune niste ''piedici'' astfel incat sa pici traseul.

Indiferent de orasul in care esti examinat, da, este adevarat: se ia spaga peste tot, doar suntem in Romania. Cu toate acestea, permisul este al tau daca:

1. Te programezi pentru examen si nu te descurci sa tii drept volanul, daca nu esti in stare sa lucrezi cu ambreiajul sau faci atac de panica in intersectii (in special cele semaforizate). Exerseaza pana cand vei fi sigur ca nu vei mai avea lacune. Nemaifiind un pericol public, vei lua permisul daca vei conduce relaxat si nu vei face nicio gafa de proportii din lipsa de atentie (neacordare de prioritate, interventia examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent, etc.).

2. Dupa ce esti sigur ca nu ai taine si esti stapan pe masina, abia atunci te programezi pentru traseu: fie la Carol, fie in Bucurestii Noi. Nu intarzia, caci s-ar putea sa ajungi prea tarziu si sa ti se spuna ''pe data viitoare''.

3. Nu vorbi decat ceea ce trebuie! Esti in masina cu examinatorul strict pentru obtinerea permisului de conducere: nu pentru a vorbi despre tehnologia informatiei si nici despre chilotii Biancai Dragusanu.

In concluzie, nimeni nu are interesul sa te pice decat daca se vede ca esti timorat si nu faci fata in trafic, ori faci o greseala majora din lipsa de atentie. In cazurile in care ceilalti participanti iti acorda prioritate chiar cand tu nu ai, intreaba-l intai pe politist daca poti sa treci sau nu. Cat despre scuza cu emotiile... Emotiile vin atunci cand nu esti sigur pe tine. In acest caz, ca sa nu ai emotii exerseaza, exerseaza si iar exerseaza. E mai bine pentru tine cat si pentru noi.

Succes!

Trimiteți un comentariu