Andi Miron

Romania se pregateste de Eurovision

Selectia Nationala Eurovision, o controversa care a scos si va scoate multe articole de presa in continuare, ce va provoca mereu publicul sa-si exprime impresiile si nemultumirile. Eurovisionul se aseamana destul de mult cu un meci al nationalei Romaniei din acest punct de vedere. Indiferent de adversar si de rezultat, dupa un meci al tricolorilor se nasc multe titluri si controverse, iar subiectul ramane de actualitate o lunga perioada de timp. La fel si in cazul Eurovisionului.

Urmaresc in fiecare an acest concurs muzical inca de mic. Nu doar selectia nationala este o controversa, ci si spectacolul care se desfasoara in tara gazda, in care se desemneaza piesa castigatoare, cea mai votata piesa din Europa. Ramane o controversa pentru ca interesele geo-politice nu sunt niste lucruri despre care se vorbeste de ieri. In ciuda acestui fapt, ramane unul dintre cele mai urmarite show-uri de televiziune pe plan european.


Trecand rapid in revista ultimele aparitii ale Romaniei la Eurovision, Romania a avut show-uri pline de energie, lucru pe care il apreciez: Paula Seling si Ovi au ocupat locul 3 in finala dupa o interpretare perfecta si un show simplu dar foarte frumos. Mandinga a oferit un spectacol care mi-a placut la fel de mult. A urmat Cezar Ouatu, care a avut un show cu totul si cu totul diferit : opera, dubstep, etc. etc. Din finala Eurovision de anul trecut mi-au placut ''I Feed You My Love'', interpretata de Margaret Berger, reprezentanta Norvegiei si ''O Mie'', interpretata de Aliona Moon, vecina noastra de peste Prut.

Anul trecut mi-au placut la selectia nationala Tudor Turcu, FreeStay, Renee Santana si Luminita Anghel. Nu am dezvoltat o stare de repugna atunci cand a fost anuntat castigatorul, asta pentru ca am sperat ca un astfel de show poate produce o surpriza. Cand spun ''surpriza'', ma refer o pozitionare in clasamentul final undeva intre locurile 3-6. La primul loc sau chiar locul 2 nu cred ca vom putea spera vreodata, oricat de buni ar fi interpretii, piesa, etc.

Dupa ce Romania isi alege reprezentantul pe 1 martie, castigatorul va merge in marea finala din Danemarca, in luna mai.

Sa fie o alegere inspirata!

Trimiteți un comentariu