Andi Miron

Foloseste-ti gura! Doar la ceea ce se pricepe...

Particip frecvent la evenimente cu speakeri buni sau mai putin buni. Fiecare speaker are stilul sau, insa de cele mai multe ori emotiile ii coplesesc, iar publicul simte mereu asta. Indiferent de stilul speaker-ului, publicul trebuie sa ramana conectat, sa doreasca sa primeasca informatia si mai mult de atat, sa o inregistreze. In primul rand, nu oricine s-a nascut pentru public speaking.

In al doilea rand, public speaking-ul solicita cunostinte din mai multe domenii, cele care stau la baza fiind: comunicarea nonverbala, dictia, psihologia si nu in ultimul rand, carisma personala. Dupa cum bine stim, sunt cursuri de perfectionare in acest domeniu, insa unele persoane pur si simplu se nasc cu abilitatea de a vorbi in public.

Am participat acum cateva saptamani la Social Media Summit Bucuresti, organizat de Revista Biz, unde Cristian Manafu a incheiat evenimentul cu o prezentare foarte tare in care ne-a vorbit despre importanta construirii unei relatii cu fanii de pe facebook. Altfel spus, ''Utilizatorul de Facebook nu e un tampit. E nevasta-ta!''
Folosesc cuvinte tari asa cum eu nu fac de obicei, insa acesta este adevarul: Marea majoritate a paginilor de brand de pe Facebook copiaza o serie de clisee intr-o goana dupa Like-uri pe care nu o mai intelege nimeni dupa ce trecem de numere. Avem jdemii de fani? Asa, si?… Mai rau, administratorii paginilor par sa caute cele mai stupide idei pentru a genera Like-uri.
(citeste continuarea pe blogul lui Manafu)

''Speech-ul'' lui Cristian Manafu a resuscitat sala, iar intrebarile din public nu au intarziat sa apara. Mi-a placut; informatie de calitate transmisa cu profesionalism, atitudine, carisma.

Trimiteți un comentariu