Andi Miron

Refresh fotbalului romanesc

Dupa 24 de ani in care Mircea Sandu a ''condus asa cum a stiut el mai bine'', i-a venit in sfarsit timpul sa plece acasa si totusi destul de tarziu. Candidatul cu cele mai mari sanse sa preia functia de conducere de la FRF, Gica Popescu a intrat la racoare la pachet cu fratii Becali, iar sefia FRF a fost castigata de catre un tanar cu o alta mentalitate (cel putin aparent), si cu un cazier nepatat: Razvan Burleanu.

Studiam in orasul Bacau, la Scoala cu clasele I-VIII ''Mihai Dragan'' pe cand l-am cunoscut pe tatal lui Razvan, Gheorghe Burleanu (fost jucator de fotbal cu peste 300 de meciuri in prima liga de fotbal a Romaniei), ce-si facuse un teren sintetic de minifotbal in curtea scolii. Si-a deschis ''Scoala de fotbal Gheorghe Burleanu'', dar a inceput sa organizeze si turnee de minifotbal. Peste ceva timp am inceput sa scriu la un ziar online din Bacau, la Mega Bacau si sa promovez activitatea lui Gheorghe Burleanu, turneele pe care le organiza. Comunicatele de presa primite la redactia noastra erau semnate de Razvan Burleanu, fiul fostului jucator. Razvan a colaborat cu noi, fiind Presedintele Federatiei de Minifotbal in acea perioada.

Avand in vedere varsta, de doar 29 de ani, pentru Razvan Burleanu sefia FRF reprezinta un pas urias in cariera. O eventuala schimbare a lui Sandu din functie era de mult considerata o gura de aer, iar venirea unui alt personaj la conducere era absolut necesara avand in vedere paragina in care a ajuns fotbalul romanesc si nu doar fotbalul, ci sportul in general.

Bacauanul vine pentru inceput cu un set de schimbari ce pot fi citite aici. Candidatura sa mi s-a parut a fi cea mai interesanta inca de la inceput si pentru moment, pare sa se fi curatat o parte din mocirla fotbalului romanesc odata cu saltarea mai multor personaje controversate din fotbalul autohton.

Asadar, un ''refresh'' binevenit!


UPDATE: Se pare ca Burleanu s-a bagat intr-o mocirla pe care nu o poate controla, iar interesele si vechile jocuri inca mai fac legea. Asadar, mari schimbari nu cred ca vom avea sansa sa vedem.  (aprilie 2014)

Trimiteți un comentariu